New England Patriots, Tom Brady’nin kontratını yıldız oyuncunun 42. yaş gününde iki yıllığına 70 milyon dolara uzattı. Yeni kontrata göre Brady’nin 2019 sezonu için alacağı maaş 15 milyon dolardan 23 milyon dolara yükselirken, efsane QB’nin 2020 yılında 30 milyon dolar, 2021 yılında ise 32 milyon dolar alacağı açıklandı. New England Patriots’ın aynı zamanda ileride ‘gerektiği takdirde’ sözleşmenin hükümlerini değiştirebileği belirtildi.

45 yaşına kadar NFL’de oynamak istediğini sıklıkla dile getiren Brady, bu kontratı ile birlikte 44 yaşına kadar kendisini Patriots’a bağladı. Çoğu kişi için imkansız görülen Brady’nin 45 yaş hedefi mevcut duruma göre gerçekleşmeye oldukça yakın gözüküyor.

Altı defa Super Bowl şampiyonu olan Brady’nin Patriots ile olan sözleşmesi 2019 sezonunun ardından sona eriyordu. NFL tarihinin en iyi QB’si olarak gösterilen oyuncu daha önce yaptığı bir açıklamada şaka ile karışık olarak, “Kontratımın uzatılmasını hak ettim mi? Bilmiyorum. Bu bir talk şov tartışması olmalı. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir anket mi yapsak?” demişti.

40’lı yaşlarında performansı hiç düşmeyen hatta 40 yaşına girdiği sezonda normal sezon MVP’si ödülünü kazanan Brady, geçtiğimiz yıl da yavaş başladığı sezonu 4,355 yard, 29 touchdown pası, 11 interception ve Super Bowl şampiyonluğu ile tamamlamıştı.

İki sene önce Jimmy Garoppolo’nun New England’da Tom Brady’nin veliahdı olacağı düşünülürken, Brady’nin emekli olmayı hiçbir şekilde düşünmediğini söylemesinin ardından Garoppolo, takasla 49ers’a gönderilmişti.

Hali hazırda NFL’in en çok şampiyonluk yaşamış oyuncusu olan Brady, hedefinin yedi şampiyonluk olduğunu söylerken, bu kontrat ile birlikte NFL’in en çok kazanan altıncı quarterback’i oldu. Ancak tüm zamanların en iyisi tartışmalarında uzunca bir süre bir numaradan inmeyeceğe benziyor…