NFL’de o yıl Şöhretler Müzesi’ne giren üyelerini onurlandıran ve aynı zamanda yeni sezon hazırlık maçlarından ilki olan Hall of Fame maçı Türkiye saati ile Cuma sabahı 03.00’da oynanırken kazanan taraf Atlanta Falcons’ı 14-10 yenen Denver Broncos oldu.

Bu yıl Pro Football Hall of Fame’e seçilen isimler arasında Washington Redskins ve Denver Broncos’un eski cornerback’i Champ Bailey, Kansas City Chiefs ve Atlanta Falcons’ın efsane tight end’i Tony Gonzalez, Patriots ile iki şampiyonluk yaşayan CB Ty Law, Seahawks, Jets ve Titans’ın eski center’ı Kevin Mawae, Baltimore Ravens’ın eski yıldız safety’si Ed Reed, 60’ların en iyi safety’lerinden Johnny Robinson, Denver Broncos’un Haziran ayında yaşamını yitiren başkanı Pat Bowlen ve Dallas Cowboys’un eski yöneticisi, NFL.com yorumcusu Gil Brant yer aldı.

Hall of Fame maçı ise her zamanki gibi durgun geçti. Hem Falcons’ın hem de Broncos’un yedek ağırlıklı kadrolar ile oynadığı maçta tüm gözler Denver Broncos’un, 2019 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçtiği Drew Lock’ın üzerindeydi. Broncos’un yeni transferi veteran quarterback Joe Flacco maçta sahaya çıkmazken, Drew Lock peformansıyla NFL’e henüz hazır olmadığını gösterdi.

Açıktaki receiver’lara kötü paslar atan ve derin toplarda başarısız olan Lock, cep içinde de pek bir varlık gösteremedi. 23 yaşındaki QB karşılaşmayı 11’de yedi isabet ve sadece 34 yard pas ile tamamladı. Lock iki defa da sack olmaktan kurtulamadı.

Maç sonrası “Bunu bir öğrenme maçı olarak nitelendireceğim. Burada kesinlikle öğreneceğim şeyler vardı ama burada ilk defa sahaya çıktıktan sonra oturmaktan memnunum” derken, “Bu Hall of Fame maçıydı. Super Bowl değildi, playoff’lar değildi” şeklinde konuştu.

Öte yandan değişen NFL kuralları sonrası bu maç bir pass interference kararına itiraz edilen ilk karşılaşma olarak tarihe geçti. Her ne kadar Broncos koçu Vic Fangio’nun ikinci çeyreğin sonlarına doğru bir pozisyonda yaptığı bu itiraz kararı değiştirmese de Fangio, bir pass interference resmi olarak itiraz bayrağı atan ilk koç oldu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Ocak ayında Los Angeles Rams ile New Orleans Saints arasındaki maçta çalınan hatalı pass interference sonrası adeta maçın kaderi değişmiş ve Super Bowl’a giden takım Rams olmuştu. Sezonun bitişinin ardından NFL takım sahipleri off-season’da pass interference kararlarını da itiraz edilip hakemlerin tekrar izleyebileceği kararlar arasına sokmuştu…