Sezona arka arkaya Dallas Cowboys ve Buffalo Bills mağlubiyetleriyle başlayan New York Giants, Eli Manning’i yedeğe çektiğini ve çaylak Daniel Jones’un artık as oyun kurucu olarak ilk 11’de yer alacağını açıkladı. 2019 NFL Draftı’nın altıncı sırasından seçilen Jones, hatırlanacağı üzere seçildiği sıra bakımından oldukça eleştirilmiş ancak hazırlık maçlarında gösterdiği başarılı performanslardan sonra herkesin takdirini kazanmıştı.

Öte yandan ilk iki maçta sırasıyla 306 yard, bir TD pası ve 250 yard, bir TD pası, iki interception ile oynayan Eli Manning için bu hamle, Giants kariyerinin sonu anlamına gelebilir. 2004 yılından beri Giants forması giyen 38 yaşındaki oyuncu, o sezon formayı Kurt Warner’dan aldıktan sonra 2017 yılında yedeğe çekildiği bir maç dışında hiçbir karşılaşmayı kaçırmamıştı.

2017 yılında Eli’ı yedeğe çeken head koç Ben McAdoo’nun görevine o maçtan sonra son verilmiş ve böylece Giants, takıma iki Super Bowl şampiyonluğu kazandıran Eli Manning’e geri dönmüştü. Ancak son iki yıldır alınan başarısız sonuçların ardından Eli’ın bu sezona da tutuk başlamasıi Giants için bardağı taşıran son damla olmuşa benziyor.

“Eli ile bu sabah konuştum. Ona bir değişiklik yapacağımızı ve yola Daniel ile devam edeceğimizi söyledim” diyen head koç Pat Shurmur, açıklamasında Eli’ın hayal kırıklığına uğradığını ancak onun her zaman iyi bir takım oyuncusu olduğunu ve kendisini hazır tutacağını dile getirdi.

Yedeğe çekildikten bir gün sonra açıklama yapan Eli Manning ise basında olayların fazla abartıldığını söyledi ve “Ben ölmedim. Sadece yedeğe çekildim” diyerek yeni rolünü kabulleneceğini belirtti.

NFL’e fazla oyuncu göndermeyen bir okul olan Duke çıkışlı Daniel Jones, hazırlık maçlarında paslarının yüzde 85.3’ünü tamamlayarak, 34 pasta 416 yard ve iki touchdown pası ile oynayarak tüm preseason’ın en dikkat çeken ismi olmuştu.

Bu haftaya kadar Giants’ın planı Brett Favre –  Aaron Rodgers modelinde olduğu gibi birkaç sene Daniel Jones’u Eli’ın arkasında bekletip, ilerleyen sezonlarda sahaya sürmekti. Buffalo maçının ardından gelen bu ani karar sonrası 22 yaşındaki oyun kurucunun Giants’ı nerelere taşıyabileceğini hep birlikte göreceğiz…