New England Patriots, Oakland Raiders ile yollarını ayırmasından sonra hızlı davranıp kadrosuna kattığı Antonio Brown’ı takımdan kestiğini açıkladı! Böylece yıldız wide receveir’ın Patriots macerası sadece 11 gün ve bir maç ile sonlandı.

Patriots yayınladığı açıklamada, “New England Patriots, Antonio Brown’ı serbest bıraktı. Son 11 günde birçok insanın yaptığı sıkı çalışmaya minnettarız ancak şu an için farklı bir yöne gitmenin en iyisi olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Off-season’ın en büyük transferlerinden biri olarak Oakland Raiders’a giden ancak takım içinde yarattığı huzursuzluklardan sonra sezonun başlamasına kısa bir süre kala serbest bırakılan Antonio Brown, hemen ardından New England Patriots ile dokuz milyon doları garanti olmak üzere bir yıllığına, 15 milyon dolara anlaşmıştı. Brown’ın Patriots’a transferi sonra ise hakkında çıkan tecavüz iddiaları gündeme oturmuştu.

Patriots tüm bu iddialara rağmen Brown’ı sezonun ikinci haftasında Miami Dolphins maçında oynatmıştı. Patriots’ın 43-0 sahadan zaferle ayrıldığı maçta Brown, 56 yard ve bir touchdown ile oynarken Tom Brady ile kısa sürede iyi bir uyum yakalamış gözükmüştü. Ancak bu maçta sonra Brown hakkında ikinci bir kadının daha cinsel saldırı suçlamalarıyla gündem, çalkalanmıştı.

Brown, duvar resmini yapması için işe aldığı bir kadına, iddialara göre cinsel saldırıda bulunurken, yıldız oyuncunun bu kişiye attığı mesajlar ortaya çıkınca Patriots’ın kararı kolay oldu.

Tecrübeli oyuncu, avukatının ve hakkında iddiaları ileri süren kişinin de dahil olduğu bir mesaj grubunda, tuttuğu bir araştırmacıya, kadının ve ailesinin araştırılmasını istediğini yazdı ve mesajlarla birlikte kadının çocuklarının fotoğraflarını paylaştı. Bu olay gündeme yansıyınca Patriots koçu Bill Belichick, üçüncü haftaki New York Jets maçı öncesi yaptığı basın toplantısını arkası kesilmeyen Antonio Brown soruları üzerene yarıda kesti. Beş saat sonrasında Patriots, yıldız isimle yollarını ayırdığını açıkladı.

Antonio Brown, Twitter sayfasından New England Patriots’a ve Bill Belichick’e kendisine verdikleri şans için teşekkür ederken, Instagram sayfasından Patriots forması ile yaptığı ilk ve tek touchdown’daki topu bir hayranına hediye edeceğini açıkladı.

Oakland Raiders’tan sezon başlamadan kesildiği için 30 milyon dolarlık garanti ücretini alamayan oyuncu şimdi de, sözleşmesine göre 23 Eylül Pazartesi gününden önce Patriots’tan kesildiği için dokuz milyon dolarlık garanti ücretini alamayacak.

31 yaşındaki oyuncunun yeni bir takım bulup bulamayacağını veya hakkındaki iddialardan sonra NFL tarafından bir ceza alıp almayacağını bize zaman gösterecek…