New York Giants, çaylak quarterback’i Daniel Jones’un önderliğinde Tampa Bay Buccaneers’ı 32-31 yendiği gecede, Saquon Barkley’i kaybetti. Maçın ikinci çeyreğinde ayak bileğinden sakatlanan yıldız oyuncu, sahayı terk edip oyuna dönemedi. Karşılaşmanın kalanını kenarda atel ve koltuk değnekleriyle izleyen Barkley’nin dört ila altı hafta arası forma giyemeyeceği açıklandı.

Sol üst ayak bileği burkulan 22 yaşındaki oyuncu maç sonrası yaptığı açıklamada, “Çok canımın yandığını söyler miyim? Hayır. Daha kötüsü olabilir miydi? Evet. Sezonu kapatmadım. En kısa sürede dönmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Sadece kendim için değil takımım için” şeklinde konuştu.

Karşılaşmayı sekiz top taşımada 10 yard ve dört pas yakalamada 27 yard ile noktalayan genç yıldız, bu sezon şimdiye kadar 237 yard koşu, bir TD koşusu ve 74 yard pas yakalama ile oynuyordu. Geçtiğimiz yıl, draft’ın ikinci sırasından seçilen Penn State çıkışlı oyuncu, 1,307 yard koşu, 11 TD koşusu, 721 yard pas yakalamanın yanında dört de TD pası yakalıyıp NFL’e damgasını vurmuş ve yılın en iyi çaylak hücum oyuncusu seçilmişti.

Barkley’nin yokluğunda yedeği Wayne Gallman’ın ilk 11’e yerleşmesi, kadrodaki üçüncü yedek Elijhaa Penny’nin ise fiziksel running back gerektiren durumlarda sahada olması bekleniyor. Barkley’den Gallman’a geçiş ile koşucu pozisyonu oldukça zayıflayan New York ekibinin önümüzdeki günlerde bu bölgeye bir transfer yapması da olasılıklar dahilinde…

Kariyerinin ilk maçında 336 yard pas, iki touchdown pası ve iki touchdown koşusu ile yıldızlaşan ve New York Giants’a son çeyrekte maçı kazandıran Daniel Jones’un için ise sezonun büyük bir bölümünde Barkley olmadan oynayacak olmak büyük bir şanssızlık.

1-2 durumda olan Giants, önümüzdeki iki hafta evinde arka arkaya Washignton Redskins ve Minnesota Vikings’i ağırladıktan sonra altıncı hafta Perşembe Gecesi Futbolu’nda New England Patriots’a konuk olacak…