Merhabalar NFLTR okurları, bir haftalık gecikmeden sonra güç sıralamamız tekrardan sizlerle.  İkinci haftasını geride bıraktığımız yeni sezonda, off-season’da tahmin ettiğimiz favori takımlar yine başı çekmeye devam ederken kötü olarak nitelendirdiğimiz takımlar da kötü olmaya ve diplerde yer almaya devam etti. Ancak favori olarak adlandırdığımız takımların yanına ise sürpriz takımlar eklendi ve sıralamanın bazı bölgelerinde ilginç durumlar yaşandı diyebiliriz…

1- New England Patriots (AFC Doğu, 2-0)

Şu an kimsenin inkâr edemeyeceği tek şey New England Patriots’un ligin en iyi takımı olduğudur. Takımın hem hücumda hem de savunmada oynayan oyuncuları birbirinden iyi. Tom Brady desek zaten kendini yedinci yüzüğe odaklanmış durumda. Bir de üstüne üstlük yeni transfer Antonio Brown ikinci haftadan sahada varlığını hissettirdi. Bu takım güç sıralamasında kolay kolay birinciliği vermez…

2- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 2-0)

Patrick Mahomes kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Raiders’ı yenmek için sadece bir çeyrek oynaması yetti ve üstelik bunu Tyreek Hill olmadan yaptı. Hücumda Sammy Watkins’de bu sezon ön plana çıkanlardan. Kansas City Chiefs bu performasını devam ettirecektir.

3- Los Angeles Rams (NFC Batı, 2-0)

Geçen sezon aynı haftalarda çok hızlı başlayan bir Rams izlerken bu sezona biraz daha durgun girdiler. Konferanslarındaki önemli rakiplerinden olan Saints karşısında aldıkları galibiyet onlara oldukça moral kattı. Hala sakatlığın etkisinde olan Todd Gurley kendisini idareli kullanıyor. Cooper Kupp’ın takıma dönüşü ise hücum adına çok önemli bir hamle oldu.

4- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 2-0)

Dak Prescott bu sezon öyle bir oynuyor ki resmen MVP adayı. Cowboys hücumu, genç hücum koordinatörü Kellen Moore ile takır takır işler vaziyette; savunma ise yine bildiğimiz gibi. Kontratı kapan Ezekiel Elliot, sezon başında takımla çalışmasa bile kendisini hazır tutmuş ve şu an mutlu ve huzurlu. Yani Cowboys’un keyfine diyecek yok. Sıradaki maçta zaten Miami ile. Yaz oradan bir galibiyet daha Cowboys’a…

5- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 2-0)

Green Bay savunması şu an ligin en iyi savunmalarından birisi. Aaron Rodgers da kendini yeni head koç Matt LaFleur’ın hücum sistemine adapte etmeye çalışıyor. Şu an Packers için işler yolunda. Hücumda da bir iki tık kendilerini geliştirseler bu takım oldu diyebiliriz.

6- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 2-0)

Lamar Jackson sezona fırtına gibi başladı. Her ne kadar iki maçta da kolay rakiplere karşı oynasalar da genç oyun kurucu kalitesini gösterdi. Baltimore’da bu iki galibiyetle iddialı bir takım olma yolunda önemli adımlar attılar fakat şimdi karşılarında gerçek bir rakip (Kansas City Chiefs) var. Bakalım nasıl bir performans sergileyecekler…

7- Seattle Seahawks (NFC Batı, 2-0)

Russell Wilson liderliğindeki Seattle yine bir sezona Super Bowl parolasıyla girdi. İlk iki maçını zorlansa da kazanmasını bildi. Fakat her maç bu kadar şanslı olmayabilirler. Şu an eksikleri var ve gruplarındaki diğer iki takım da sezona ikide iki ile başladı.

8- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 1-1)

Eagles ile ilgili yapılabilecek tüm yorumlar Carson Wentz’in sağlıklı kalıp kalamayacağına bağlı olduğu için ne desek boş. Eğer 27 yaşındaki oyun kurucu herhangi bir sakatlık geçirmezse takımını playoff’a taşır. Fakat sakatlanırsa artık yedekte oturan bir Nick Foles olmadığı için Eagles şansı yüzde elli azalacaktır.

9- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 1-1)

AFC Batı’da Kansas City Chiefs’in en iddialı rakibi olan Chargers, Lions karşısında beklenmedik bir mağlubiyet aldı. Holdout yapan Melvin Gordon’un yerini Austin Ekeler ile dolduran Los Angeles ekibi, sakat oyuncularına rağmen ligin iyi diyebileceğimiz takımlarından biri. Bir mağlubiyetten bir şey olmaz…

10- Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-1)

Falcons sezona kötü bir yenilgi ile başladı fakat bu hafta Eagles karşısında aldıkları galibiyet ile toparlandılar. Falcons’tan ve Matt Ryan’dan bu sezon çok şey bekleniyor. Bütün yıldızları sakatlanmış Eagles’a karşı bir gelen bir galibiyet yetmez…

11- Houston Texans (AFC Güney, 1-1)

İlk haftaki Saints karşısındaki Texans ile ikinci haftaki Jaguars karşısındaki Texans arasında dağlar kadar fark vardı. İlk maçta enfes bir oyun çıkaran Texans hücumu maçı son dakikada kaybetmişti. Bu maçta da tersi bir durumla hücumda çok kötü olmalarına rağmen maçı kazandılar. Gerçi Jaguars son dakikada TD yaptıktan sonra bir sayı gerideyken iki sayılık oyun denemeyip alan golüyle maçı uzatmaya götürseydi belki daha başka şeyler yazardık bu satırlara. En azından Deshaun Watson bu sezona iyi başladı ve takımı playoff potasında tutacak gibi gözüküyor.

12- Chicago Bears (NFC Kuzey, 1-1)

Chicago Bears sezona çok kötü bir yenilgi ile başlamasına rağmen ikinci haftada Broncos’a karşı son saniyede Eddy Pineiro’nun alan golüyle kazanmasına bildi. Savunmaları hala ligin en iyilerinden fakat hücumları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Mitchell Trubisky için tehlike çanları çalmaya başladı. Artık takıma bir şeyler katmaya başlaması lazım yoksa eleştirilerin altında boğulacaktır.

13- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 1-1)

Cleveland yıllar sonra bir sezona ciddi bir playoff adayı olarak girdi. Fakat bu beklentiler belki onlara fazla yük olmuş olacak ki ilk maçlarında kendi evlerinde Titans’a karşı farklı mağlup oldular. Lakin Jets maçında hem savunmada hem de hücumda daha derli toplu bir görüntü vererek bizleri tekrar ümitlendirdi. Odell Beckham Jr. saatsiz (!) oynamaya alışmış gözüktü. Yavaş yavaş da olsa bu takımın üst sıraları zorlayacağına inanıyorum.

14- San Francisco 49ers (NFC Batı, 2-0)

Yakışıklı oyun kurucu Jimmy Garoppolo takıma döndü ve 49ers maç kazanmaya başladı. Rakipler ne kadar kolay olsa da 49ers’ın kazanması onları takım olmaya bir adım daha yaklaştırdı. Evet, gelecek haftalarda zor rakiplere karşı da izleyeceğiz fakat kaybetseler bile ortaya ruh koydukları sürece onlarla ilgili pozitif eleştiriler gelmeye devam edecektir.

15- New Orleans Saints (NFC Güney, 1-1)

Neler oldu Saints’e öyle. İlk maçlarında Houston karşısında son saniyede alan golüyle kazandılar. Ardından intikam almak için gittikleri Los Angeles’tan ağır mağlubiyetle döndüler ve üstüne üstlük takımın her şeyi olan Drew Brees’ı kaybettiler ve kendisi en az maç forma giyemeyecek. Yedek oyun kurucu Teddy Bridgewater da hiç iyi gözükmedi. İşleri çok ama çok zor. Teddy’nin takıma acilen adapte olması gerek çünkü Saints’siz bir playoff hayal edilemez.

16- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 1-1)

Vikings sezonu Atlanta Falcons’a karşı çok güzel bir oyunla kazanarak lige başlamıştı. Ancak aynı grupta oldukları Green Bay’e kaybettiler. Kirk Cousins bu franchise’ı taşıyacak bir oyun kurucu olmadığını bize bir kez daha gösterdi. Vikings’in elinde belki daha iyi bir oyun kurucu olsa Packers karşısında galip gelebilirdi. Öte yandan running back Dalvin Cook ise sezona mükemmel başladı. Sezon sonunda Cook’u rushing yard lideri olarak görürseniz şaşırmayın derim…

17- Indianapolis Colts (AFC Güney, 1-1)

Bu takımın bu sezon en az yüzde ellilik bir galibiyet yüzdesi yakalayacağına inanan biri olarak Titans karşısında maçı kazanmalarına sevindim. Sonuçta Luck gitse de bu takımın hem hücumda hem de savunmada oturmuş bir oyun planı ve kurgusu var. Jacoby Brissett de biraz daha takıma adapte olabilse Colts toparlanacak ve üst sıraları zorlayacaktır.

18- Tennessee Titans (AFC Güney, 1-1)

Açıkçası tam olarak fikrimin oluşmadığı tek takım Titans. İlk maçta Cleveland Browns karşısında hem savunmada hem de hücumda iyi iş çıkardılar fakat Colts karşısında ise öne geçtikleri maçı verdiler. Sanırım Titans’ı anlamak için biraz daha beklemek gerek.

19- Buffalo Bills (AFC Kuzey, 2-0)

İlk iki maçını sırasıyla New York Jets ve New York Giants ile oynayan New York ekibi iki New York takımını da New York’ta yenmeyi başardı (çok fazla New York oldu farkındayım). Bu iki galibiyeti biraz fikstür şansına biraz da kötü takımlarla oynamalarına bağlayabiliriz. Lakin bu galibiyetler onlar için önemli. Bu hafta da evlerinde Cincinnati’yi ağırlayacaklar. Neden 3-0 olmasın?

20- Detriot Lions (NFC Kuzey, 1-0-1)

İlk hafta Cardinals karşısında 18 sayı öndeyken maçı kazanamayan Lions, ikinci hafta ise playoff adaylarından Chargers karşısında galip gelmeyi bildi. Bu sezon Detroit Lions için inişli çıkışlı olacak gibi gözüküyor.

21- Oakland Raiders (AFC Batı, 1-1)

Raiders sezona Broncos galibiyeti ile merhaba dedi. O maçta gerçekten iyi oynamışlardı fakat ikinci maçta geçen yılın MVP’si Patrick Mahomes’un Chiefs’ine dayanamadılar. Takım olma yolunda ilerliyorlar. Belki bu sezon yüzde ellilik galibiyet yüzdesinin altında kalacaklar ama yine de potansiyelli oyuncularını olduğunu söylemek gerek.

22- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 0-2)

Pittsburgh buralara düşecek takım mıydı be!? Ama düştü işte. İki maç üst üste kaybetmekle kalmadılar bir de Big Ben’i kaybettiler. Yedek oyun kurucu Mason Rudolph ise geride bıraktığımız haftada ortalama bir oyun çıkardı. Steelers için çok zorlu ve uzun bir sezon olacak…

23- Carolina Panthers (NFC Güney, 0-2)

Evet, Panthers, Buccaneers’a kaybetmiş olabilir ama kendileri playoff’a aday takımlardan bir tanesi. Fakat Cam Newton bildiğimiz Cam Newton değil o nedenle şu anda oldukları yerdeler. Sakatlıktan dolayı mı yoksa başka bir şey mi var bilinmez ama kendisi şu an Panthers’a liderlik yapmak yerine modayı takip etmeye odaklanmış durumda. Eğer biraz daha takımına konsantre olursa üst sıralara çıkacaklardır.

24- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 0-2)

Nick Foles’u kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Jaguars’a nazar değdi ve Foles’u ciddi bir sakatlığa kurban verdiler. Fakat yerine gelen altıncı tur seçimi Gardner Minshew hiç de kötü bir performans sergilemedi. Lakin head koç Doug Marrone son maçta bir sayı gerideyken alan golü yerine iki puanlık oyun denemesi, bunun başarısız olması, maç içerisinde takımın yıldız isimlerinden Jalen Ramsey tartışamaya girmesi Jaguars’ın aleyhine gelişmeler. Ufukta bir koç değişikliği olabilir…

25- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 1-1)

Tampa Bay ilk maçında 49ers’a yenilmesine rağmen deplasmanda Panthers’ı yenerek bizleri şaşırttı. Fakat onlar için konuşmak biraz erken. Önce James Winston yeni head koç Bruce Arians ile nasıl bir uyum yakalayacak görmek gerek. İki maç pek yeterli bir süreç değil.

26- Denver Broncos (AFC Batı, 0-2)

Kariyerinde ilk defa head koç olan Vic Fangio’nun bu macerası iyi başlamadı. İlk önce Raiders, ardından son dakikada alan golüyle kaybedilen Bears maçları, Broncos’un ve Vic Fangio’nun hazır olmadığını gösterdi. Hücumda iyi olmamalarının nedenleri var (Joe Flacco) ama savunmada neden bu kadar kötüler orasını anlamak biraz zor.

27- Washington Redskins (NFC Doğu, 0-2)

Redskins’in ilk iki maçı kendi gruplarındaki Dallas Cowboys ve Philadelphia Eagles gibi güçlü takımlarıydı. Yeni oyun kurucuları Case Keenum ile ortaya mücadele koymaları gelecek için umutlandırıcı. Fakat daha sezon başından sakat vermeye başladılar. Çok fazla maç kazanacaklarına inanmasam da her zaman maçların içinde olacaklarına inanıyorum.

28- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 0-2)

Cincinnati Bengals sezona Seattle mağlubiyeti başladı ama o karşılaşmada öyle bir güzel oyun ortaya koydu ki az kalsın kazanıyordu. Fakat bu hafta beklentilerin aksine 49ers karşısında ağır bir mağlubiyet aldılar. Sanırsam Cincinnati’nin performansı sadece bir maçlıkmış.

29- New York Jets (AFC Doğu, 0-2)

New York Jets iddialı hamlelerle sezona giriş yaptı fakat mağlubiyetle başladı. Sonra da üstüne Sam Darnold’u kaybetti. Genç oyun kurucunun yokluğunda ise bu hafta ikinci oyun kurucusunu Trevor Siemian’ı da sakatlığa kurban verdi ve üçüncü oyun kurucu Luke Falk’a kaldı. Yeşil beyazlı ekip için seri mağlubiyetler öngörüyorum ama umarım yanılırım.

30- Arizona Cardinals (NFC Batı, 0-1-1)

Arizona, birinci sıra seçimi Kyler Murray ile bir düzen oturtmaya çalışıyor. Baltimore karşısında maça ortak olmaya çalışsalar da beceremediler. Savunmalarında da eksikler var. Bu sezon çok fazla maç kazanamayacaklar fakat Cardinals’ın Murray ile geleceğinin parlak olduğunu söyleyebilirim.

31- New York Giants (NFC Doğu, 0-2)

New York Giants’ın kendi evinde Buffalo Bills’e kaybetmesine biraz şaşırdım açıkçası. Fakat görülen o ki bu sene de Giants yine son sıralarda yer alacak. Tek umutları Eli Manning’den formayı kapan çaylak Daniel Jones’un bir mucize yaratması…

32- Miami Dolphins (AFC Doğu, 0-2)

Miami için söylenebilecek pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendileri ligin kötüsünün de kötüsü. Bir Miami taraftarı olarak bu duruma üzülsem de gerçekler bunlar. Ayrıca şu an Dolphins’in amacının ilk tur draft haklarını toplamak olduğunu düşününce sanırsam 32. sıra pek değişmeyecek. Ayrıca takımın geleceği Minkah Fitzpatrick’i de Steelers’a gönderdiler. Yakında Dolphins, takımın hisselerini de birinci tur karşılığında takas etse şaşırmam.