Merhaba NFLTR okurları, bol skorlu ve heyecanlı maçlarını geride bıraktığımız üçüncü haftadan sonra bir başka güç sıralaması ile karşınızdayım. Listenin ilk beş sırasında değişiklik olmayan bu hafta 49ers ve Buffalo aldıkları galibiyetlerle üst sıralara yerleşen sürpriz takımlardı. Alt sıralardan ise New York Giants, performansı merakla beklenen Daniel Jones ile aldığı galibiyet sonrasında sıralamada yükselen takımlar arasında…

1- New England Patriots (AFC Doğu, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

New England kazanmaya devam ediyor. Kazanırken de rakiplerine üstünlük kurmada da bir hayli uzmanlaştılar. Ayrıca bir maçlık Antonio Brown macerasından sonra bile hala ağır favori olmaya devam ediyorlar. Gerçi onlar için fikstürün zor kısmı daha başlamadı ama bu gidişle zorlu takımların bile üstesinden geleceklerdir. Bu sezon izlediğimiz Patriots izlediğimiz en iyi Patriots olabilir mi acaba?

2- Kansas City Chiefs (AFC Batı, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Kansas City Chiefs için söyleyebileceğimiz tek şey; Mahomes oynuyor ve Chiefs kazanıyor. Geçen hafta Raiders karşısında bir çeyrek oyunu yeten Mahomes bu haftaki Baltimore Ravens maçında da yine kısa bir süre de çok iyi bir oyun ortaya koydu. Bu adamı durdurmak şu an zor gözüküyor.

3- Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3  

Geçen hafta da yazmıştım, Rams bu sezona geçen sezonki gibi dominant başlamadı ama maçları kazanmayı bir şekilde başarıyor. İlk hafta Panthers ardından Saints derken geçtiğimiz hafta da Browns… Fakat hep hücumu ile bildiğimiz Rams, Browns karşısında son pozisyonda çok iyi savunma yaparak kazanmayı bildi ve oyunun her iki tarafında da ne kadar etkili olduklarını bize bir daha gösterdi.

4- Dallas Cowboys (NFC Doğu, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Dallas son maçta son yılların en kötü takımı olarak kabul edilen Dolphins’e karşı ilk yarıyı 10-6 gibi bir skorla önde kapatınca ne oluyor acaba dedik. Fakat ikinci yarı yıldız isimleri Amari Cooper, Ezekiel Elliot ve Dak Prescott üçlüsü maçı domine etmeyi başardı ve farklı bir skor ile maçı kazandılar. 2008 yılından sonra sezona 3-0 ile başladılar. Bu hafta New Orleans Saints ile oynayacaklar. Zorlu bir maç onları bekliyor…

5- Green Bay Packers (NFC Kuzey, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Green Bay evinde oynadığı üst üste ikinci maçtan da galip gelmeyi başardı. Ancak Aaron Rodgers ilk üç maçta sadece dört TD pası attı. Hücumda beklediğimiz etkinliği yakalamaları için biraz daha süre vermek lazım. Savunma da ise bu maç Denver Broncos’a karşı daha az sayı vereceklerini bekliyordum, yine de Green Bay’in savunması üst seviyede.

6- San Francisco 49ers (NFC Batı, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

49ers 21 yıl sonra sezona 3-0 ile başlayarak ligin en sürpriz takımı olmayı başardı. Son maçlarında ise Pittsburgh Steelers karşındaki kazanırken savunmaları da ön plana çıktı. Ayrıca geçtiğimiz sezonun tamamında sadece iki interception yapan 49ers, bu sezon ilk üç maçta beş interception yaptı. Hem hücumda hem de savunma da dikkat çeken performanslar ortaya koyuyorlar. Bu hafta maç yapmayacaklar fakat sonrasında iki önemli maça çıkacaklar. Bu ara onlar için iyi gelecek diye düşünüyorum.

7- New Orleans Saints (NFC Güney, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Evet, Saints’in bu hafta Drew Brees gibi yıldız bir oyun kurucusu yoktu ama Alvin Kamara ve Michael Thomas gibi yıldızı isimleri sahadaydı. Tamam, belki biraz da Teddy Bridgewater. Sonuçta Saints Saints’tir. Brees gelene kadar da seri galibiyetler alabilecek bir takım bu.

8- Chicago Bears (NFC Kuzey, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Mitchell Trubisky pas atabildiğini son oynanan Redskins maçında gösterdi ve attığı üç TD pasıyla takımının galibiyetinde büyük pay sahibiydi. Bu TD pasları üzerinden baskıyı biraz alsa da hala kendisinin ve Chicago hücumunun gitmesi gereken daha çok yol var.

9- Houston Texans (AFC Güney, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Houston Texans, Chargers’a karşı aldığı galibiyetle bu sezonki ikinci zaferini elde etti. Maçı geriden gelip kazanmaları ve son dakikalarda yaptığı etkili savunma galibiyetteki kilit noktalardı. Her şeye rağmen Texans’ın hala beklenen potansiyeline ulaşamadığına inanıyorum.

10- Indianapolis Colts (AFC Güney, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

Luck gitti bu takım bitti diyenlere inat son iki haftadır kazanan Colts’ta, Jacoby Brissett artık takıma adapte olmuş. Bir Andrew Luck olmasa da Brissett’te bu takımı playoff potasında tutabileceğini bize gösterdi.

11- Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Dalvin Cook harikalar yaratmaya devam ediyor, savunma ise playoff seviyesinde yani Vikings’te her şey güzel gidiyor. Tek sıkıntı Kirk Cousins… Eğer Kirk Cousins sezon boyunca saçma sapan hatalar yapmazlarsa playoff yarışı içinde olurlar. Bir de büyük maçları kazanırlarsa…

12- Seattle Seahawks (NFC Batı, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Seattle Seahawks ilk iki hafta kazanırken zorlanmıştı. Fakat geçtiğimiz hafta Saints karşısında Drew Brees olmamasına rağmen ilk iki maç kadar şanslı olamadılar ve kaybettiler. Gruplarındaki iki rakipleri üç galibiyet ile sezona başlarken bu mağlubiyet Seahawks’ın playoff yarışı için sorun olabilir. Ancak daha sezonun başında sayılırız değil mi?

13- Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Baltimore Ravens son oynadığı Chiefs maçında o kadar yanlış kararlar verdi ki belki kazanma ihtimali olan maçı kaybetti. Hücumda yapılan hataların dışında iki maçtır üst üste 300+ passing yarda izin vermeleri görmeye alıştığımız Ravens savunması değil. Fakat yine de kendilerini AFC Kuzey’in favorisi olarak görüyorum. Ancak şu savunmayı biraz toparlayın lütfen.

14- Detroit Lions (NFC Kuzey, 2-0-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Detroit Lions’ın ilk maçı olan Cardinals karşısında 18 sayılık farkı koruyamayıp maçı berabere bitirdiğini hesaba katmazsak evet onlarda şu ana kadar ligin yenilmeyen takımlarından. Fakat hücumları için en azından zorlu grupları için yeterli diyemeyeceğim; savunmaları ise nispeten ligin kalburüstü savunmalarından biri. Önlerindeki üç maç (sırasıyla Chiefs, Packers ve Vikings) onların nasıl bir takım olduğunu bize gösterecek.

15- Buffalo Bills (AFC Doğu, 3-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Buffalo için geçen hafta neden 3-0 olmasın demiştim ve oldu. Gerçi az kalsın maçı kaybediyorlardı ancak son saniyelerde gelen interception ile kazanmasını bildiler. Belki bu sene Patriots’a rakip gelmiştir. Bakalım gelecek hafta bunu öğreneceğiz.

16- Los Angeles Chargers (AFC Batı, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Chargers ile ilgili ilk üç haftada dikkatimi çeken şey maçların ikinci yarısında bu takıma bir şey olduğu… İlk maçlarında Colts karşısında 17-6 öndeyken ikinci yarı sadece bir TD bularak maçı zorla 24-24 bitirdiler ve uzatmada kazanabildiler. İkinci maçta Detroit karşısında 10-6 önde girdikleri ikinci yarıda hiç sayı bulamadan maçı kaybettiler ve son maçlarında 17-7 önde oldukları Texans karşısında ikinci yarıda sadece üç sayı elde ettiler ve maçı 27-20 kaybettiler. Biri bu takıma ikinci yarısının da skora dahil olduğunu söyleyebilir mi?

17- Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Cowboys’un sezona iyi başlaması Eagles’ın kimyasını bozmuş gibi. İlk üç maçta sırasıyla 27, 24 ve 27 sayı yediler. Savunma da ciddi sıkıntılar var Eagles’ta. Hücumda ise Carson Wentz’e döndü dedik ama o da şu an takıma daha adapte olamamış. Bu sene işleri cidden sıkıntılı treni kaçırırlarsa yakalamaları zor gibi gözüküyor.

18- Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Matt Ryan’ın elinde Julio Jones, Calvin Ridley, Mohammed Sanu, Austin Hooper ve Devonta Freeman gibi isimler varken nasıl kötü oynamayı başarıyor hayret ediyorum. Bu kadar isim varken son oynanan Colts maçında da ilk yarıyı 20-3 geride kapattılar. Matt Ryan ise sadece üç maçta altı interception atmayı başardı. Sorunun artık ne koçlarda ne de oyuncularda inanıyorum. Sorun bence Matt Ryan. Sanırsam Falcons’ta da bir devir yavaş yavaş kapanıyor.

19- Cleveland Browns (AFC Kuzey, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Browns geçen sezonki Baker Mayfield ve dev transferle sonrası bu sezon çok hızlı başlayacağına emindi. Fakat işler beklenildiği gibi gitmedi. Baker şu an omuzlarındaki yükle oynamaya alışmış değil. Belki de biz ondan fazla bir şey beklememeliyiz ya da çok Baker’ı lider yapmak konusunda çok erken davrandık?

20- Carolina Panthers (NFC Güney, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23  

Panthers yıldız oyun kurucusu Cam Newton’un sakatlığını açıklayıp yedek oyun kurucusu Kyle Allen ile oynadığı ilk maçta pas atmayı hatırladı. Hatta o kadar özlemişler ki ilk iki maçta hiç TD pası atamayan Panthers, son maçta dört tane birden arttı. Pas oyunlarındaki etkinlik yıldız running back Christian McCaffrey’in de performansını etkiledi ve 153 yard koşmayı başardı. Panthers’ın kazanmasına sevinenlerden biriyim. Umarım gerisi gelir.

21- Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Gardner Minshew takıma ve lige beklenenden çok daha iyi bir giriş yaptı ve Jaguars bir anda ligin en dikkat çeken takımlarından biri olmayı başardı. Son oynadıkları Titans maçında dokuz dakika içerisinde öne geçtiler maçı tutmayı bildiler. Bu arada savunmaları da son maçta baya iyiydi. Böyle giderlerse üst sıraları zorlarlar.

22- Tennessee Titans (AFC Güney, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Titans’ın için geçen hafta fikrim oluşmamıştı demiştim. Artık oluştu. Birincisi ligin en sıkıcı takımı olduklarını söyleyebilirim. İkincisi ise bu Mariota ne zaman takımdan kesilecek onu bekliyorum. Bu adamla işleri oldukça sıkıntılı.

23- New York Giants (NFC Doğu, 1-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

Daniel Jones ilk maçına çıktı ve futbolu New York’a geri getirdi. Yıllardır Giants’ın beklediği adam Jones’muş meğerse. Ancak tam istedikleri oyun kurucuyu bulmuşken yıldız running back’leri Saquon Barkley’ı kaybettiler. Bu kesinlikle hücumlarını etkileyecektir.

24- Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Pittsburgh’ta işler hiç iyi gitmiyor. Zaten eksik olan takımdan Big Ben’in de sakatlanarak sezonu kapatması onları daha da kötü etkilemiş. Hücumda neredeyse hiç yoklar. Savunmaları da kâğıt üzerinde kaliteli ama oyun olarak aynısını söylemek zor. Sanırım Steelers için bu sezonun sonuna geliyoruz.

25- Oakland Raiders (AFC Batı, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

Raiders için söyleyebileceğim tek şey lige hiç hazır olmadıkları. 10 yıllık kontratının ikinci senesinde olan John Gruden daha takıma etki etmeyi başaramadı (en azından olumlu anlamda). Derek Carr bu oyunla giderse eleştirilmeye devam edecek. Kısacası bu takım rekabet etmek için henüz hazır değil.

26- Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Tampa Bay’ın kicker’ı Matt Gay, New York Giants karşısında kaçırdığı son saniye alan golünü skora çevirseydi belki Tampa’yı üst sıralara koyacaktım. Ancak sadece bir alan golü kaçtığı için alt sıralara düşmediler tabii ki. Giants karşısında kendi evinde 28-10 galipken maç vermek doğal olarak onları alt sıralara düşürdü. Hücumda bir şeyler yapıyorlar ama işin savunma boyutunda hiç iç açıcı durumda değiller.

27- Denver Broncos (AFC Batı, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Denver Broncos’un başına geçen Vic Fangio’nun bu sezon iyi bir hücum performansı olmasa da savunmada daha derli toplu olmasını beklerdim. Fakat Von Miller ve Bradley Chubb’un üç maçta 0 sack ile oynaması durumun ne kadar vahim olduğunu bize anlatıyor.

28- Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Cincinnati için maalesef hiç umut yok. Andy Dalton yine bekleneni veremiyor. Joe Mixon bu sene parlar dedik ama maalesef o da bu sezon yokları oynuyor. Savunma zaten yerlerde. Daha fazla diyecek bir şey yok.

29- Washington Redskins (NFC Doğu, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Redskins’te Dwayne Haskins’in forma giymesinin tam sırası. Takım zaten kötü gidiyor. Case Keenum beklenen geçiş QB’si olamadı. Takımda fazla sakat var. Sezona üç mağlubiyetle giren bir takım daha ne kaybedebilir,* Bu saatten sonra hata yapacaksa Haskins yapsın ki görelim nasıl bir oyuncu olduğunu.

30- New York Jets (AFC Doğu, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Sezon başındaki tahminlerde Jets’e minimum sekiz galibiyet yazılıyordu. Fakat gel gelelim ki durum hiçte öyle olmadı. Tam uçuşa geçecekken tekrardan dibe batıyorlar. Sam Darnold bir an önce hastalığından kurtulursa belki sezonun sonlarına doğru toparlarlar.

31- Arizona Cardinals (AFC Batı, 0-2-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Cardinals, Kyler Murray ile hala ilk galibiyetini arıyor ama bu gidişle bulmaları da biraz zor olacak. İlk haftaki beraberlikten sonra her hafta geri gidiyorlar. Umarım bu geri gitme olayı Murray’in gelişimini olumsuz etkilemez.

32- Miami Dolphins (AFC Doğu, 0-3), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Listenin en kesin yeri herhalde sonuncu olan takım. Miami bu hafta da farklı kaybederek bizleri şaşırttı(!). Fakat bu hafta Josh Rosen starter olarak başladı ve Cowboys gibi bir takımı ilk yarı 10 sayıda tutmayı başardı. Rosen bu takımda bile bir şeyler yapabiliyorsa kesinlikle takımda tutulmadı…