Bu hafta, sezonun en kötü takımlarından Washington Redskins karşısında beklemediği, 29-21’lik bir mağlubiyet alan Carolina Panthers, head koç Ron Rivera ile yollarını ayırdığını açıkladı. 2011 yılından beri Panthers’ın başında bulunan Rivera, Redskins’in eski koçu Jay Gruden’ın ardından bu sezon kovulan ikinci head koç oldu.

Takımın secondary koçu Perry Fewell’ın sezon sonuna kadar geçici head koçluk görevini yürüteceği açıklanırken, takımın sahibi David Tepper ise konu ile ilgili olarak “Bunun takımımızın uzun dönem başarısı için en iyi karar olduğuna inanıyorum. Ron’a ve takımımız ile topluluğumuza katkılarına büyük saygı duyuyorum. Onun için en iyisini diliyorum. Carolina Panthers’ın yeni head koçunu bulmak için çalışmalara hemen başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Son haftalarda performans açısından gözle görülür bir düşüşe geçen Panthers, 5-7’lik derecesiyle NFC Güney grubunda üçüncü sırada yer alıyordu. Dört haftadır kaybeden takım geçtiğimiz sezon ise 6-2 başladığı 7-9 tamamlayarak büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

Öte yandan formsuz da olsa sezonun ikinci haftasından beri yıldız quarterback’i Cam Newton’dan yoksun olan Panthers’ta Ron Rivera’nın bir sezon daha şansı hak ettiğini düşününler de vardı. Sezonun ilk bölümünde Rivera, draft edilmemiş ikinci yıl oyun kurucusu Kyle Allen ile yakaladığı başarı sebebiyle çokça övülmüştü.

Her şeye rağmen playoff yarışının kızıştığı dönemde dört maç üst üste kaybeden Panthers’ta 2018 sezonunun da birikimi ile fatura Ron Rivera’ya kesilmiş oldu. 2013 ve 2015 sezonlarında yılın koçu seçilen Rivera’nın yeniden bir takımda head koç olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz…