Üç sezondur NFL maçlarında yorumculuk yapan Dallas Cowboys’un eski quarterback’i Tony Romo aldığı kontrat ile tarihe geçti! Dallas Cowboys’ta oynarken ligin en çok eleştirilen quarterback’lerinden biri olan ancak yorumculuk kariyerinde taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanan Romo, CBS kanalından yıllık tam 17 milyon dolarlık bir sözleşme aldı!

CBS ile üç yıllık anlaşması bu yıl biten Romo’nun, uzun süredir ESPN ile anlaşabileceği konuşuluyordu ancak CBS, başarılı yorumcusunu televizyon tarihinin en büyük spor yorumcusu kontratı ile kanalda tutmayı başardı. ESPN’nin Romo’ya yıllık 10 ila 14 milyon dolar arasında bir teklif yapması bekleniyordu. Daha önceki rekor ise yıllık sekiz milyon dolar ile efsanevi koç/yorumcu John Madden’a aitti. Madden’ın yıllar önceki kontratı enflasyona vurulduğuna dahi günümüzde Romo’nun kontratının üç milyon dolar altında kalırken, iki yıl önce ESPN’de yorumculuk yapan şu anki Las Vegas Raiders koçu Jon Gruden altı milyon dolar kazanıyordu…

2016 sezonu öncesi bir hazırlık maçında Seattle Seahawks karşısında sakatlanan Romo, o yıl çaylak Dak Prescott’ın çıkışı sonrası iyileştiğinde yedek kalmış, sezon sonunda ise Cowboys ile yollarını ayırmıştı. Yıldız oyuncu, 37 yaşına girmeden hemen önce, şampiyonluk adayı Denver Broncos ve Houston Texans gibi takımların peşinden koşmasına rağmen sürpriz bir karar ile yorumculuk yapmak için emekli olmuştu.

CBS ile daha önceki kontratında yıllık üç milyon dolar alan Romo’nun şimdi beş yıl boyunca, yıllık 17 milyon dolar kazanacak olması, eski Cowboys’lu oyuncunun kariyeri açısından da ilginç bir not içeriyor. 14 yıllık NFL tarihinde sadece üç yıl boyunca 17 milyon doların üstünde kazanan ve sakatlıklardan çok çeken Romo, şimdi ise haftada bir maç anlatarak, her yıl bu rakamı kazanacak.

16 sene önce NFL’e draft edilmemiş çaylak bir oyuncu olarak adım atan Romo, üçüncü yılında Drew Bledsoe’dan formayı kapıp, Dallas Cowboys tarihinin tüm bireysel rekorlarını kırıp adını NFL’in yıldız QB’leri arasına yazdırmıştı. Normal sezondaki başarısını, sezon sonlarına ve playoff’lara taşıyamayan Romo, 13 sezonluk kariyerinde 127.4 milyon dolar kazanmıştı.

NFL kariyeri boyunca 156 maça ilk 11’de çıkan Romo, bu maçlarda 248 TD pası ve 117 interception ile oynamış, 78-49’luk normal sezon rekoru ve 2-4’lük playoff rekoru ile kariyerini noktalamıştı…