Uzun süredir Minnesota Vikings’te mutsuz olan Stefon Diggs, Buffalo Bills’e takas edildi. Buffalo Bills, başarılı wide receiver için 2020 NFL Draftı ilk tur seçim hakkını (22. Sıra), 2020 NFL Draftı beşinci ve altıncı tur seçim haklarını ve 2021 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkını Vikings’e gönderdi. Vikings ise, Pazartesi günü ayrılığın sinyallerini Twitter’dan veren Diggs’in yanında 2020 yedinci tur seçim hakkını Bills’e verdi.

İki sene önce Vikings ile beş yıllık kontrat imzalayan Diggs, son sezonlarda bir diğer wide receiver Adam Thielen’ın gölgesinde kalmaya başlamıştı. 2020 yılında 11.5 milyon dolar kazanacak oyuncu, şimdi 2023’e kadar olan kontratını Bills’te tamamlayacak.

2015 NFL Draftı’nın beşinci turundan seçilen Diggs, geride bıraktığımız beş sezonda 365 pas yakalama, 4,623 yard ve 30 TD ile oynamıştı. 26 yaşındaki oyuncu aynı zamanda 2018 yılında Vikings’in playoff’larda Saints’i yendiği Minneapolis Miracle olarak adlandırılan maçta son saniyede maçı kazanadıran touchdown’ı yapan isimdi.

Geride bıraktığımız iki sezonda kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşan Diggs’in buna rağmen Vikings hücumundaki rolü bir türlü oturmamıştı. Adam Thielen ile birlikte ligin en iyi WR ikililerinden birini oluşturan Diggs, çoğu zaman az pas almaktan yana dertliydi.

John Brown, Cole Beasley, Andre Roberts ve Robert Foster’dan oluşan Buffalo Bills wide receiver grubunda açık ara bir numaralı oyuncu olacak olan Stefon Diggs’in bundan böyle Josh Allen’ın en önemli silahı olması bekleniyor…