Geçtiğimiz yıl genç quarterback’i Josh Allen’ın önderliğinde playoff’a çıkmayı başaran Buffalo Bills, off-season’a savunmasını güçlendirerek başladı. Mavi-beyazlı ekip Washington Redskins’in geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir şekilde takımdan kestiği cornerback Josh Norman ile anlaştı.

Birkaç sezon öncesine kadar NFL’in en iyi cornerback’lerinden biri olarak gösterilen Josh Norman’ın Buffalo Bills’ten bir yıllığına altı milyon dolar alacağı açıklanırken, bu miktarın primler ile birlikte sekiz milyon dolara çıkabileceği belirtildi.

Son dönemde Washington Redskins’te mutsuz olan Josh Norman bu hamle ile birlikte yıldızlaştığı Carolina Panthers’ta beraber çalıştığı Sean McDermott ile tekrardan buluşmuş oldu. 2015-2016 sezonunda Super Bowl’a çıkan Carolina Panthers savunmasının en önemli parçalarından biri olan Norman’ın o dönemki savunma koçu, şu an Buffalo Bills’in başında bulunan Sean McDermott idi. Buffalo Bills genel menajeri Brandon Beane ise 2012 yılında Josh Norman’ı draft’ın beşinci turundan keşfeden isimdi.

2015 sezonu sonrası olaylı bir şekilde Carolina Panthers’tan ayrılan ve Washington Redskins ile neredeyse 62 milyon dolarlık dev bir kontrat imzalayan Josh Norman’ın bu sene 12.5 milyon dolar kazanması bekleniyordu. Yıldız oyuncunun Redskins’ten ayrılmasının sebebi hem salary cap’te kapladığı yer hem de Carolina Panthers’ta oynarken yıldızının son dönemde barışmadığı Ron Rivera’nın Redskins’in başına geçmesi olarak gösterildi.

2020 sezonunda 33 yaşına girecek olan Josh Norman’ın bildiği bir sistem ve tanıdığı koçlar ile tekrardan eski formuna kavuşup, Bills savunmasının liderleri arasında yer alması bekleniyor.

Josh Norman’ın bir diğer yıldız cornerback Tre’Davious White ile birlikte Bills pas savunmasını ligin en iyileri arasına sokması muhtemel…