Dallas Cowboys’un yıldız center’ı Travis Frederick, 29 yaşında emeklilik kararını açıklayarak son yıllarda NFL’de artmaya başlayan erken emeklilik tredine katılmış oldu. Ligin en güçlü offensive line’larından birine sahip olan Dallas Cowboys için Frederick’in emekliliği büyük bir şok oldu.

Başarılı oyuncu emeklilik kararında 2018 yılında kendisini sahalardan uzak tutuan, sinir sistemini etkileyen Guillain-Barré sendromunun altını çizdi. Söz konusu sendromu yaşadıktan sonra 2019 yılında sahalara dönen Frederick, eski gücünden biraz uzaklaşmış gözükse de sezonun 16 maçında da sahada yer almıştı.

Frederick, rehabilitasyon sürecinde sıklıkla sadece sahalara dönmek istemediğini, en üst seviyede performans göstermeye devam etmek istediğini dile getiriyordu. Yıldız oyuncu emeklilik açıklamasında, “Sahalara geri döndüm, genel olarak iyi oynadım ve Pro Bowl’a seçildim ancak benim için zor bir yıldı.” ifadesini kullandı.

“Her gün yeni bir zorlukla karşılaştım: En üst seviyemde performans gösteremiyordum. Sadece iyi oynamak kendimden beklediğim ve takım arkadaşlarımın hakkettiği bir şey değil. Bu yüzden, bir Amerikan futbolu oyuncusu olarak günlerimin sona erdiğini biliyorum. Kariyerim boyunca başardıklarımdan gurur duyuyorum ve başım dik bir şekilde bırakıyorum”

2013 NFL Draftı’nın 31. sırasından Dallas Cowboys tarafından seçilen Frederick, arka arkaya 96 maça ilk 11’de başlamış ve Cowboys’un ligin en iyi O-Line’larından biri haline gelmesinde önemli rol oynamıştı. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2019 yıllarında Pro Bowl olan oyuncu, 2016 yılında All-Pro seçilmişti.

2016 sezonundan önce Frederick’in kontratının altı yıllığına 56.4 milyon dolara uzatan Cowboys, başarılı oyuncuya 28 milyon dolar garanti para vermişti. Şimdi teorik olarak emeklilik kararı sebebiyle Cowboys, Frederick’in imza primini geri isteyebilir ancak yıldız isminin zorunluluktan emekli olması sebebiyle takımın nasıl bir yön izleyeceği bilinmiyor.

Öte yandan Frederick’in emekliliği sonrası Cowboys’un draft’ta yeni bir center seçebileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta Frederick’in yedeği Joe Looney’nin kontratını bir yıllığın 2.4 milyon dolara uzatan Cowboys’un kadrosunda center olarak yedek Adam Redmond ve gerekirse center oynayabilecek left guard Connor Williams da bulunuyor.

Takımın geçtiğimiz yıl üçüncü turdan seçtiği ancak göğsündeki sakatlıktan dolayı henüz sahaya çıkamayan Penn State center’ı Connor McGovern da alternatifler arasında…