NFL’de serbest oyuncu piyasası, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgınını dinlemeksizin baş döndürücü bir hızda ilerlerken, pek çok oyuncu ya takımlarından kesiliyor ya da başka bir takımla anlaşıyor. Bu oldukça hareketli atmosferin içinde kendisine yeni bir takım bulan son isim ise piyasanın gözde oyuncularının başında gelen Melvin Gordon oldu. 2019 sezonu sonrası eski takımı Los Angeles Chargers ile sözleşme yenilemeyen yıldız running back, Denver Broncos’un yolunu tuttu.

2019 sezonu öncesinde Chargers’tan uzun süreli bir kontrat talep eden ve beklediğini alamayınca ilk dört maça çıkmayan Gordon’un Broncos ile olan sözleşmesinin iki yıl, 16 milyon dolarlık olduğu öğrenilirken bu meblağın 13.5 milyon dolarının ise garanti para olduğu açıklandı. Geride bıraktığımız yıl Los Angeles ekibinin Gordon’a yıllık 10 milyon doları bulan bir kontrat önerdiği bilinirken, mevcut serbest oyuncu piyasasında fazla running back olması sebebiyle Gordon, hem yıllık daha az bir maaşa Broncos’a evet demek zorunda kaldı hem de kendisini garantiye alacak uzun vadeli kontratı da alamadı.

Yine de yıldız running back bu kontratı ile kendi pozisyonda NFL’de yıllık en çok kazanan oyuncular sıralamasında Ezekiel Elliott (15 milyon dolar), Le’Veon Bell (13.125 milyon dolar) ve David Johnson’ın (13 milyon dolar) gerisinde dördüncü sırada yer almayı başardı. Chargers ile çalkantılı bir 2019 sezonu geçiren Gordon’ın başka bir takımdan daha iyi bir teklif almasına rağmen sırf AFC Batı Grubu’nda oynamaya devam edip eski takımı ile bir sezonda iki kez karşılaşma imkanına sahip olabilmek için Broncos ile anlaştığı da iddia ediliyor.

2015 NFL Draftı’nın ilk tur 15. sırasından Chargers tarafından seçilen Gordon, Chargers forması altında geçirdiği beş sezonda toplam 4,240 yard koşup 36 da koşu touchdown’u gerçekleştirerek oldukça sağlam istatistiklere imzasını atmıştı. Bu dönemde iki kez de Pro Bowl seçilen yıldız oyuncu, geride bıraktığımız sezon gerçekleştirdiği holdout’un dönüşünde ise top taşıma başına yalnızca 3.9 yardda kalarak hem hayal kırıklığı yaratmış hem de Chargers’ın diğer running back’i Austin Ekeler’in gölgesinde kalmıştı. Sonuç olarak, sezon sonunda Ekeler takımdan yeni kontrat alan isim olurken Gordon’a da serbest oyuncu piyasasının yolu gözükmüştü.

Gordon, Broncos forması altında üst üste iki sezondur 1,000 yard barajını aşan Phillip Lindsay ile birlikte top paylaşacak. Genel menajer John Elway’in Lindsay’nin koşu yükünü hafifletmek istediği bilinirken Denver ekibi iç koşular anlamında Gordon’dan fazlasıyla istifade etmeyi umuyor ki mevcut serbest oyuncu piyasasında Gordon, bu rol için biçilmiş bir kaftan niteliğini taşıyor.