NFL’de transfer sezonunun açılmasına kısa bir süre kala Arizona Cardinals belki de yılın en büyük transferlerinden birine imza attı. Cardinals, ligin en iyilerinden biri olarak gösterilen yıldız wide receiver DeAndre Hopkins’i takas yoluyla kadrosuna kattı!

Arizona ekibi NFL’de pek alışkın olmadığımız bir şekilde bir yıldız oyuncu aldığı takasai kendi kadrosundan bir yıldız da dahil etti. Cardinals, DeAndre Hopkins için Houston Texans’a running back David Johnson’ı, 2020 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkını ve 2021 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkını gönderdi. Houston Texans ise DeAndre Hopkins’in yanında 2020 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkını da Arizona’aya gönderdi.

Bu takas ile birlikte Arizona Cardinals, NFL’in en iyi beş wide receiver’ından biri olarak gösterilen DeAndre Hopkins’i, veteran WR Larry Fitzgerald ve yıldız adayı genç WR Christian Kirk ile buluşturmuş oldu.

Cardinals’ın simge oyuncularından biri olan Larry Fitzgerald ise Hopkins takası için, “Bu işteki en iyilerden biriyle oynayacağım için heyecanlıyım. Aynı zamanda David adına All-Pro potansiyeline tekrar ulaşmak için yeni bir başlangıç yapacağı için mutluyum.” açıklamasını yaptı.

Houston Texans’ta geçirdiği yedi sezonda toplam 8,602 yar pas yakalayan ve beş sezon boyunca 1,100 yard barajını geçen DeAndre Hopkins, Deshaun Watson’ın en önemli silahıydı. Texans’ın Nuk lakaplı yıldız oyuncusunu göndermesi taraftarlarca oldukça eleştirilirken takımda öne çıkan WR olarak sadece Kenny Stills ve Will Fuller’ı bıraktı.

Öte yandan Arizona Cardinals, 2017 sezonunun ardından sakatlıklarla boğuşan ve eski formuna bir türlü dönemeyen David Johnson ve pahalı kontratından kurtulmuş oldu. Geride bıraktığımız sezonun ortasında Miami Dolphins’ten Kenyan Drake’i kadrosuna katan Cardinals’ta Drake yükselen performansı sonrası David Johnson yedek kalmaya başlamıştı.

Takımda mutsuz olan bir oyuncusunu gönderip karşılığında DeAndre Hopkins gibi bir yıldızı kadrosuna katan Arizona Cardinals bu takasla adeta bir taşla iki kuş vurmayı başardı. 2019 NFL Draftı’nın bir numarası ve sezonun “Yılın Çaylak Hücum Oyuncusu” Kyler Murray ise bu hamle birlikte oldukça güvenilir bir opsiyon kazandı. Cardinals taraftarları ise DeAndre Hopkins transferi ile birlikte yeni sezonu şimdiden iple çekmeye başladı bile…