16 yıldır Chargers forması giyen Philip Rivers, Indianapolis Colts ile bir yıllığına 25 milyon dolara anlaştı. Chargers, 2004 sezonunda draft edilen ve 2006 yılından beri maç kaçırmadan takımın as quarterback’liğini yapan Rivers ile yollarını ayırmayı planladığı sezon biter bitmez duyurmuştu.

38 yaşındaki Rivers, Ocak ayında ailesini Güney Kaliforniya’dan taşıyarak ayrılığın sinyallerini verdikten sonra başarılı oyuncunun ismi birçok takım ile anılmaya başlanmıştı. Chargers’ın simge oyuncularından biri haline gelen ve takım Los Angeles’a taşındıktan sonra bile San Diego’da yaşamaya devam eden Rivers için emeklilik ihtimalleri de konuşuluyordu.

Öte yandan geçtiğimiz yıl, sezonun başlamasına iki hafta kala Andrew Luck’ın 29 yaşında emeklilik kararını açıklaması üzerine şoka uğrayan Indianapolis Colts, sezona Jacoby Brissett ile başlamış ancak sezonun sezon ikinci yarısında Brissett’in düşen performansı ile hayal kırıklığına uğramıştı.

San Francisco 49ers’a 13. sıra draft hakkını da gönderip karşılığında yıldız defensive end DeForest Buckner’ı da kadrosuna katan Indianapolis Colts’un Rivers önderliğinde tekrardan AFC South’ta iddialı konuma gelmesi bekleniyor.

Yıllar önce San Diego Chargers’ta Rivers’ın hücum koçluğunu yapan Frank Reich’ın şu anda Colts’un head koçu olması da tecrübeli oyuncunun tanıdığı bir sisteme geleceği anlamına geliyor. NFL tarihinin en fazla touchdown pası altıncı oyuncusu olan Rivers’ın kariyerinin sonlarına doğru çok arzuladığı yüzüğe Colts ile ulaşıp ulaşamayacağını bize zaman gösterecek…