New Orleans Saints’in başarılı head koçu Sean Payton, Perşembe günü ESPN’e yaptığı açıklamada Coronavirus olarak bilinen COVID-19’e ilişkin test yaptırdığını ve sonucun pozitif çıktığını söyledi.

NFL Network’te ise tecrübeli head koçun sekiz gün önce COVID-19’e yakalandığı, beş gün daha karantina altında kalacağı belirtildi. Cumartesi günü Arkansas’taki Oaklawn Park’ta bir at yarışını izlemeye giden Payton’ın, ertesi gün üşüttüğünü sandığını ve kendisini iyi hissetmemesi üzerine test yaptırdığı söylendi.

Haberler üzerine NFL Network’ten Steve Wyche’ye mesaj atan Payton, kendisini iyi hissettiğini belirtilip, “Semptomlar Pazar günü başladı. Pazartesi günü test yaptırdım. Sonuçlar bugün geldi. Şanslıyım ki solunum sorunum yok. Yüksek ateşim yok.” açıklamasını yaptı.

56 yaşındaki koç, Twitter sayfasından ise, “Geçmiş olsun dileklerine minnettarım. Kendimi daha iyi hissediyorum ve solunum semptomlarım olmadığı için şanslıyım. Dört gün daha evdeyim” yazdı. 2006 yılından beri New Orleans Saints’in koçluğunu yapan Payton böylece NFL’de COVID-19 testi pozitif çıkan ilk isim oldu.

Saints ile bir şampiyonluk yüzüğü bulunan Payton, ESPN’e yaptığı açıklamada ise, teşhisini duyurma gereksinimi duyduğunu çünkü insanların devletin tavsiyelerine uyup, sorumlu davranmasını istediğini söyledi.

NFL Başkanı Roger Goodell, Pazartesi günü yaptığı açıklamada NFL ve Oyuncular Birliği’nin ortak kararı ile COVID-19 nedeniyle takımların off-season başlangıç tarihlerinin ertelendiğini belirtmişti. Normal şartlar altında yeni head koçu olan takımların 6 Nisan’da diğer tüm takımların ise 20 Nisan’da off-season programlarının başlaması bekleniyordu.

Takımlar ayın zamanda tesislerini medikal rehabilitasyon görenler dışında tüm oyunculara önümüzdeki iki hafta boyunca kapatmış durumda…