Tennessee Titans, geçtiğimiz sezon takımı playoff’a taşıyan quarterback Ryan Tannehill ile devam kararı aldı. Uzun süredir transfer döneminde Tom Brady’nin peşine düşeceği söylenen Titans, Ryan Tannehill’i dört yıllığına 118 milyon dolar ile takımda tuttu. Bu kontratının 62 milyon dolarının imza anında garanti olduğu, toplam garantinin ise 91 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz off-season’da Marcus Mariota’yı yedeklemesi için bir yıllığına takıma katılan Ryan Tannehill, Mariota’nın kötü performansı sonrası kendisini bir anda ilk 11’de bulmuş ve Titans, tecrübeli oyuncu ile çıktığı 10 maçın yedisinden galibiyet ile ayrılmıştı. Üstüne üstlük Tennessee ekibi Tannehill ile playoff’larda şampiyonluğun en büyük adaylarından New England Patriots ve Baltimore Ravens’ı elemeyi başarmıştı. Titans’ı konferans finalinde eleyen takım ise daha sonra Super Bowl’u kazanan Kansas City Chiefs olmuştu.

Sezon sonunda ‘Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu’ seçilen Ryan Tannehill, 2019 sezonu 117.5 pas reytingi, 70.3 pas isabeti yüzdesi, 2,742 yard pas, 22 TD pası ve altı interception ile tamamlamıştı. Tannehill, üç playoff maçında ise sadece 60 pas denemesi yaparken beş TD pası ve bir interception ile oynamıştı.

2012 NFL Draftı’nın sekizinci sırasında Miami Dolphins tarafından seçilen Tannehill, uzun süre boyunca bu takımda beklenen seviyeye ulaşamamış, eleştiri oklarının hedefi olmuş ve 2018 sezonu sonrası gönderilmişti. Titans ikinci baharını yaşayan Tannehill’in formayı, 2015 NFL Draftı’nın ikinci sıra seçimi Marcus Mariota’dan kapmasını kimse beklemiyordu.

Tannehill’in uzun süreli sözleşmesi 27 yaşındaki Marcus Mariota’nın Titans ile sözleşme yenilemeyeceği anlamına gelirken, takım şimdi Derrick Henry’e odaklanmış durumda. Quarterback pozisyonundaki belirsizliği gideren Titans’ın hücumdaki en önemli oyuncusu olan Derrick Henry’i ligin en çok kazanan running back’i yapabileceği konuşuluyor…

Titans head koçu Mike Vrabel ile eskiden takım arkadaşı olan Tom Brady için Tennessee ihtimali de böylece sona ermiş oluyor. Brady’nin ihtimalleri arasında yazılan takımların arasında Tampa Bay Buccaneers, Los Angeles Chargers, Las Vegas Raiders ve San Francisco 49ers bulunmaya devam ediyor…