Geçtiğimiz günlerde yolları Minnesota Vikings ile ayrılan All-Pro cornerback Xavier Rhodes, transfer döneminin hızlı ekibi Indianapolis Colts ile anlaştı.

Vikings’in, 13 Mart tarihinde salary cap’inde 8.1 milyon dolarlık boşluk açmak için serbest bıraktığı Rhodes, yedi sezonluk NFL kariyerinde üç kez Pro Bowl bir kez de All-Pro takımlarına seçilmeyi başarmıştı. Ancak yıldız oyuncunun performansının son iki sezonda ciddi anlamda düşmesi Vikings’in Rhodes hakkında verdiği kararın temel sebebini teşkil ediyordu.

Rhodes’un performansı kariyerinin ışıltılı günlerine göre öylesine düştü ki tecrübeli cornerback, hem savunduğu receiver hedeflendiğinde rakip quarterback’lere verdiği passer rating istatistiğinde hem de NFL için pek çok ileri metrik hazırlayan Pro Football Focus’un cornerback’lere verdiği sezon sonu skora göre geride bıraktığımız, sezon ligin en kötü 10 cornerback’i arasına girdi. Rhodes’un, pek çok NFL taraftarının da oy kullanarak sonuçta etkili olduğu Pro Bowl’a 2019 sezonunda da seçilmesi ise cornerback’in sahip olduğu etiketten kaynaklanmıştı.

Bundan sadece iki sezon önce ligin en dominant cornerback’leri arasında gösterilen ve pek çok elit wide receiver’ı sahadan silen Rhodes, 2017 sezonunda All-Pro birinci takımına seçilmeyi başarmıştı. 1.85’lik boy ve 100 kiloluk fiziğiyle öne çıkan cornerback, özellikle adam adama savunmada ligin en caydırıcı cornerback’i olarak öne çıkıyordu.

2013 NFL Draftı’nın birinci tur 25. sırasından Vikings’in yolunu tutan Rhodes, ligde geçirdiği ikinci sezonunda ilk 11 formasını devralırken 2016 sezonunda yakaladığı beş interception ile, ki bunlardan bir tanesini 100 yard’lık interception return touchdown’u ile sonuçlandırmıştı, kariyerinin ilk Pro Bowl’una seçilmişti.

Performansındaki düşüşte 2017 sezonu sonrası geçirdiği sakatlıkların da etkisi bulunan Rhodes, 30. yaşını önümüzdeki Haziran ayında kutladıktan sonra kariyerini tekrardan şaha kaldırmak için Indianapolis’in yolunu tutacak…