Los Angeles Rams’in logo ve renk değişikliği, Chargers’ın logosunu rötuşlaması, Tampa Bay Buccaneers’ın 2014 sezonu öncesi formalarına geri dönmesi derken, Atlanta Falcons köklü değişikler yaptığı yeni formalarını Internet üzerinden tanıttı.

İç saha formalarını kırmızıdan siyaha çeviren takım, oyuncu numaralarında modern bir tasarıma giderken, bundan böyle dört farklı forma ile mat siyah kask kullanacak…

17 yıl sonra formalarında değişikliğe giden Falcons’ta takım sahibi Arthur Blank yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi organizasyonumuzun bir özü de taraftarlarımızı dinlemek ve cevap vermek. Bu bizim özümüz. Yıllardır yeni forma istediğinizi duyuyorduk ve özümüzdeki değerler kapsamında Falcons futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olacağını bildiğimiz şekilde buna cevap verdik” ifadelerini kullandı.

“Renklerimizi ve Falcon (Şahin) kuşunu tutarak özümüze sadık kaldık ve hatta bunu takımımızı, taraftarlarımızı ve muhteşem şehrimizi yansıtan daha modern bir tasarım ile öne çıkardık. Siyah renk 1966 yılından beri tarihimizin bir parçası ve hem taraftarlarımız hem de oyuncularımız bizden bunu geri getirmemizi istiyordu.”

Atlanta Falcons’ın formalarının önüne daha çok NBA ve MLB takımlarında görülen şekilde şehrin isminin, kısaltması ile yazılması dikkat çekti. Arthur Blank, NFL’de pek alışık olunmayan bu durum ile ilgili “ATL kısaltması tüm dünya tarafından biliniyor ve şimdi bunu birliğimizin, çeşitliliğimizin ve beraberliğimizin simgesi olarak formalarımızda taşıyacağımız için gururluyuz. Bu dünyamızın özellikle şu zor zamanlarda daha da ihtiyaç duyduğu bir şey.” açıklamasını yaptı.

Falcons’ın yeni forma tasarımlarından siyah forma ve siyah pant’lerden oluşan kombinasyon takımın iç saha maçlarında, beyaz forma ve beyaz pant’lerden oluşan kombinasyon ise dış saha maçlarında giyilecek. Tanıtılan siyah iç saha, beyaz dış saha, kırmızı/siyah alternatif forma ve 1966 siyah retro forma ile Falcons’ın sekiz ayrı kombinasyonu olacak…