Green Bay Packers, hiç kimsenin beklemediği bir şekilde 2020 NFL Draftı’nın ilk turundan bir quarterback seçerek herkesi şaşırttı. Hali hazırda NFL’in en iyi quarterback’lerinden Aaron Rodgers’a sahip olan Packers, yıldız oyuncunun geçtiğimiz ay beş-altı sezon daha oynamak istediğini söylemesine rağmen ilk turdan Jordan Love’ı seçti!

İlk tur 30. sıradan herkes Packers’ın Aaron Rodgers’a yardımcı olacak bir wide receiver seçmesini beklerken, Packers 30. sıra ve 136. sıra seçim haklarını Miami Dolphins’e göndererek 26. sıraya çıktı. Bu seçim hakkı ile Packers’ın Utah State quarterback’i Jordan Love’ı seçtiği açıklanınca draft’ı izleyen herkes şok oldu.

2008 yılından beri Packers’ın as oyun kuruculuğunu yapan Aaron Rodgers, 2005 NFL Draftı’nda benzer bir şekilde draft edilmişti. O dönemde 22 yaşında olan Rodgers, ilk tur 24. sıradan seçilip, 35 yaşındaki Brett Favre’ın arkasında tam üç sezon bekledikten sonra 2008 yılında efsane quarterback’in New York Jets’e takaslanması ile ilk 11’e yerleşmişti.

Şimdi 15 sene sonra Rodgers, 36 yaşındayken Packers’ın yine ilk turda bir quarterback seçmesi, üstelik bunu takas ile yukarılara çıkarak yapması yönetimin, tecrübeli QB yerine Favre-Rodgers döneminde olduğu gibi yeni bir QB hazırlamak istediğini gösteriyor.

Geçtiğimiz sezon NFC Finali’nde San Francisco 49ers’a elenen ve Super Bowl’un kapısından dönen Green Bay Packers’ın, kadrosunu güçlendirmek yerine ilerleyen yıllarda Rodgers’ın yerini alacak bir QB seçmesinin, mevcut takımı nasıl etkileyeceği ise bilinmiyor.

Günümüzde quarterback yaşının 10 yıl öncesine göre arttığı ve 40’lara dayanıp hatta geçtiği göz önünde bulundurulursa, taraftarların bu hamleye şaşırması oldukça normal olarak karşılanabilir. Rodgers’ın beş veya altı yıl oynama hedefi sebebiyle ise Jordan Love’a veya Rodgers’a ne olacağını henüz kestirmek mümkün değil.

İlk tur seçimi olarak Packers ile beş yıllık bir sözleşme imzalayacak olan 21 yaşındaki Love, kontratının sonlarına doğru Rodgers halen Packers’ta oynuyorsa başka bir takımın yolunu tutabilir. Diğer seçenek ise Packers yönetiminin, arkadan gelen Love’ın önünü açmak için Favre-Rodgers döneminde olduğu gibi yaşlı olan QB’yi -yani bu senaryoda Aaron Rodgers’ı- takımdan göndermesi olacak…

Favre, Packers forması giyerken efsane oyuncu ile pek anlaşamayan Aaron Rodgers’ın Jordan Love ile ilişkisinin nasıl olacağı da bir başka merak konusu…