Off-season’a önemli yıldızlarından Calais Campbell ve A. J. Bouye’yle yollarını ayırarak başlayan ve ardından henüz bir yıl önce franchise quarterback’i kadar büyük bir kontrat verdiği Nick Foles’u takaslayan Jacksonville Jaguars’da sular durulmuyor.

Takımın son iki sezondur bütün hücum sistemini üzerine inşa ettiği running back Leonard Fournette’in bile adı takas görüşmelerinde geçerken Jaguars’ın Pakistan asıllı sahibi Shad Khan’ın oğlu Tony Khan’ın, takımdan ayrılmak istediğini açıkça belirten Yannick Ngakoue ile sosyal medyada giriştiği tartışma NFL gündemine oturdu.

Son yedi yılda ikinci kez yeniden yapılanmaya giderek bu önemli ve sancılı olması beklenen süreci adeta bir oyuncağa çeviren Jaguars’ın kadrosundaki görece en önemli savunma oyuncusu olan Ngakoue, “#FREEYANN” (Yannick’e özgürlük) hashtag’i ile attığı Tweet’inde takımdan gitmek istediği yönünde çıkan dedikoduları doğruladı. Ancak, yıldızlarının bir bir ayrılışına izin veren Jaguars’ın, Ngakoue’ye geride bıraktığımız aylarda verdiği franchie tag, yıldız oyuncunun serbest kalma ihtimalini ortadan kaldırmıştı. Dolayısıyla, yıldız oyuncunun Jaguars ile yollarının ayrılması ancak kendisine bir takas talibi çıkması ile mümkün olabilir.

Jaguars’ta kalmasına tepkili olan Ngakoue, Tony Khan’a attığı Tweet’te tepkisini dile getirerek artık kendisinden saklanılmamasını istedi. Khan ise oyuncuya saklanmadıklarını, draft’a hazırlandıklarını kendisini takip etse bunu göreceğini söyledi. Bunun üzerine Ngakoue, “Madem bugün güçlü hissediyorsun ikimiz de tüm dünyaya doğruyu açıklayalım. İkimiz de Chargers maçının son maçım olduğunu konuştuk. Aramalarıma cevap vermeyerek durumu değiştirmeye çalışıyorsun. Seni gidi şımarık velet.. Boşu boşuna insanları tutuyorsun cevabını” yazdı.

Ngakoue’ye cevap vermekten korkmayan Jaguars’ın teknoloji ve analiz departmanı başkan yardımcısı Khan, oyuncuya Twitter’dan, “Bayım burada yeni bir yönetim var. Şu ana kadar burada yaptıklarınız için kalbimin en derininden teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak, Twitter’dan bana hakaret etmek sizi daha hızlı takas ettirmeyecek. Sadece iyi bir teklif bunu gerçekleştirecek. Lütfen daha enerjinizi daha faydalı işlere odaklayın” yazdı.

Ngakoue, Khan’a “Sadece beni takas edin, konuşma duymaya ihtiyacım yok” cevabını verirken, milyarder yönetici, “Bana teklifi göster. Eminim ki bugün takas değerini de çok yükseltiyorsun” yazınca, Ngakoue’den bir cevap gelmedi.

Başarılı defensive end tartışma bitince attığı Tweet’te “Yeni takımıma, artık hangisi olacaksa, diyeceğim odur ki onlara büyük bir disiplin, bağlılık ve iş ahlakı kazandırmak için oldukça heyecanlıyım. Ligdeki en çalışkan defansif end’e sahip olacaksınız!” diyerek adeta kendi kendini pazarladı ve kendi talibini kendisi bulma yoluna gitti. Ancak, bu hafta Perşembe gecesi sanal ortamda gerçekleşecek olan NFL 2020 Draftı öncesinde Ngakoue dört gözle beklediği talibini bulamazsa, Jaguars kadrosunda tutmak konusunda ısrarlı davranabilir.

Jaguars’ın takım ortaklarından olan Tony Khan, babasının zamanında Jaguars ile birlikte satın aldığı Fulham FC’de de hem takım sahibi, hem futbol operasyonları sorumlusu hem de genel menajerlik görevlerini yürütüyor. Yaptığı hamlelerle Fulham’ın Premier League’den düşmesinin sorumlusu olarak gösterilen Tony Khan, iki sezon önce AFC Finali oynayan Jacksonville Jaguars’ın kadrosunu dağıtmaya devam ederek küme düşme olmayan NFL’de sınırları zorluyor…