Uzun yıllardır quarterback’i olan Philip Rivers ile yollarını ayıran, bu sezon yeni sahası SoFi Stadium’a geçmeye hazırlayan ve logosunu güncelleyip, geçtiğimiz günlerde dört yeni formasını tanıtan Los Angeles Chargers, yeni başlangıcını yeni bir quarterback draft ederek taçlandırdı!

2020 NFL Draftı’nın altıncı sıra seçim hakkına sahip olan Chargers, bu hakkını Oregon Ducks quarterback’i Justin Herbert’tan yana kullandı. Çoğu kişi tarafından Joe Burrow ve Tua Tagovailoa’dan sonra draft’ın en iyi üçüncü oyun kurucusu olarak gösterilen Herbert’ın, 2020 sezonu öncesi veteran quarterback Tyrod Taylor ile forma mücadelesine girmesi bekleniyor.

Herbert seçiminden sonra 37. ve 71. sıra seçim haklarını New England Patriots’a gönderip ilk tura geri dönen Chargers, bu hakkıyla Oklahoma linebacker’ı Kenneth Murray’i seçerek savunmasını da güçlendirmeyi ihmal etmedi. Ancak doğal olarak tüm taraftarlarını heyecanlandıran seçim Justin Herbert oldu.

Seçim sonrası çocukken Chargers t-shirt’u giydiği fotoğrafları da yayınlanan Herbert, dört yıl formasını giydiği Oregon’da geçtiğimiz Ocak ayında Rose Bowl’u kazanıp maçın MVP’si seçilmişti. 22 yaşındaki oyuncu geride bıraktığımız sezonda 14 maçta 32 touchdown pası ve altı interception ile oynamıştı.

Daha önce Montana State’te wide receiver olarak oynayan büyük kardeşi Mitchell Herbert ve şu anda Oregon’un tight end’i olan küçük kardeşi Patrick Herbert ile karantina zamanlarında çalışıp kendisini hazır tutan Herbert’tan, ilk 11’e girdiği andan itibaren Chargers’ın yeni yüzü olması bekleniyor.

Öte yandan, kolej kariyerinde iyi oynadığı maçlarda çok iyi istatistikler ortaya koyan ancak kötü oynadığı maçlarda da takımına pahalıya mal olan hatalar yapan Herbert, inişli çıkışlı grafikleri yüzünden yorumcuları ikiye bölmüş durumda. Bir grup yorumcu Herbert için “franchise quarterback” derken, diğer grup ise genç oyuncunun kabarık “büst” olacağını iddia ediyor. Kimin haklı çıkacağını ise Herbert’ın sahadaki performanslarından sonra göreceğiz…