Houston Texans ekibi, DeAndre Hopkins’ten doğan WR boşluğunu doldurmak için Los Angeles Rams’ten Brandin Cooks’u kadrosuna kattı. Hatırlanacağı üzere Texans, geçtiğimiz haftalarda yıldız wide recevier’ı DeAndre Hopkins’i, ikinci tur draft hakkı ve running back David Johnson karşılığında Arizona Cardinals’a göndererek eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Texans, ligin en hızlı wide receiver’larından biri olan Brandin Cooks için 2020 NFL Draftı ikinci tur hakkını Rams’e gönderip, Cooks’un yanında bir de dördüncü tur draft hakkı aldı. Daha önce New Orleans Saints ve New England Patriots formaları da giyen Brandin Cooks, Saints’ten Patriots’a ve Patriots’tan da Rams’e giderken, takımlarına ilk tur draft hakları kazandırıp yanında birer dördüncü tur hakkı da götürmüştü.

2014 NFL Draftı’nın ilk turundan New Orleans Saints’in Arizona Cardinals’tan bir ilk tur bir de ikinci tur draft hakkı karşılığı elde ettiği seçim hakkıyla lige adımını atan Cooks, böylece kariyerinde dördüncü defa takaslandı. Cooks için takımlar bu süreçte üç ilk tur, bir ikinci tur ve bir üçüncü tur draft hakkı vermiş oldu…

Formasını giydiği her takımda 1,000 yard barajını aşmayı başaran Cooks, 2019 sezonuna kadar dört sezon üst üste üç farklı takım ile 1,000 yard pas tutmayı geçmiş ancak geçtiğimiz sezon 583 yard ve iki touchdown’da kalarak hayal kırıklığı yaramıştı.

Cooks, her ne kadar DeAndre Hopkins gibi ligin en iyi wide receiver’larından biri olarak gösterilmese de sağlıklı olduğunda, maçların gidişatını değiştirebilen bir isim. 26 yaşındaki oyuncu Will Fuller, Randall Cobb ve Kenny Stills’ten oluşan Texans wide receiver grubunun bir numarası olacak gibi gözüküyor.

Öte yandan halen 2020 NFL Draftı’nın ilk turundan seçim hakkı olmayan Los Angeles Rams, Cooks’u Texans’a gönderip toplamda iki ikinci tur ve iki üçüncü tur draft hakkına ulaşmış oldu.

2023 sezonuna kadar kontratı olan ve yıllık neredeyse 11.75 milyon dolar kazanacak olan Cooks’un takas ile takımdan gönderilmesinin bir diğer amacı da Rams’in salary cap’ini rahatlatma çabalarından biriydi.

2019 yılının Şubat ayında Super Bowl oynayan ve 2020 off-season’ına kadar takımı büyük kontratlı oyuncular ile dolduran Rams, geçtiğimiz aylarda Todd Gurley ve Clay Matthews’u takımdan keserek, bu transfer politikasından vazgeçtiğinin sinyallerini vermişti. Önümüzdeki iki sezon boyunca Gurley ve Cooks, Rams’in salary cap’inde toplamda 40 milyon dolardan fazla yer kaplamaya devam edecek. Ancak, takım 2022 sezonu ve sonrasında Gurley ve Cooks’un maaş yükünden kurtulabilecek…