Off-season’da head koçundan quarterback’ine kadar bir sürü değişiklik geçiren Carolina Panthers, takımın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Christian McCaffrey’nin kontratını uzatma kararı aldı. Panthers’ın, kariyerinin üçüncü yılını geride bırakan genç yıldıza dört yıllığına 64 milyon dolar verdiği açıklandı.

25 yaşına girmeye hazırlanan McCaffrey, yıllık 16 milyon dolarlık maaşı ile Dallas Cowboys’tan Ezekiel Elliott’ı geride bırakarak NFL’in en çok kazanan running back’i unvanını da eline geçirdi.

2017 NFL Draftı’nın sekizinci sırasından seçilen çaylak yılında pas yakalama ve koşu toplamında 1,000 yard barajını aşmış, ikinci yılında ise büyük sıçrama yaparak adını ligin en iyi running back’leri arasına sokmuştu. 2018 sezonun 1,098 yard koşu ve 867 yard pas yakalama ile oynayan McCaffrey, 2019 sezonunda çıtayı daha da yükselterek 1,387 yard koşu ve 1,005 yard pas yakalama istatiklerine ulaşmıştı.

2019 yılında toplam 19 touchdown yapan McCaffrey, bir sezonda hem koşu hem de pas yakalama istatistiklerinde birden 1,000 yardı aşan üçüncü oyuncu olarak tarihe geçmişti.

Üç yılda iki defa All-Pro olan McCaffrey, 2019 sezonunda takımı playoff yapamasa da ayakta kalan tek isim olarak hem All-Pro as takımını hem de Pro Bowl’a taşımayı başarmıştı. Yıldız oyuncu son iki sezonda Cam Newton’ın yokluğunda takımın hücum yükünü omuzlayarak da taraftarların sevgilisi olmuştu.

Haziran ayında 25 yaşına girecek olan McCaffrey’nin yeni head koç Matt Rhule ile birlikte hücumdaki rolünün artarak devam etmesi bekleniyor…