Geride bıraktığımız hafta NFL’in efsane isimlerinden kicker Tom Dempsey, running back Bobby Mitchell ve Houston Oilers’ın eski koçu Ed Biles hayalarını kaybederken, şimdi bir üzücü haber de Tarvaris Jackson’dan geldi.

Kariyerinde 34 maça ilk 11 olarak da sahaya çıkmış eski oyun kurucu, Alabama eyaletinde geçirdiği trafik kazası sonucu 36 yaşında hayata gözlerini yumdu.

2006 NFL Draftı’nın ikinci turunda Minnesota Vikings tarafından seçilen Jackson, takımla geçirdiği beş sezonda 20 karşılaşmaya ilk 11’de başlamıştı. Jackson’ın ölümü üzerine takımdan yapılan açıklamada “Tarvaris Jackson’ın aramızdan bu kadar erken ayrılması tüm Vikings ailesini derinden üzdü. Tarvaris oldukça iyi niyetli bir insandı ve hepimizin de yakın arkadaşıydı.” ifadeleri kullanıldı.

Kariyerinin en iyi sezonunu 2011’de Seattle Seahawks forması altında geçiren Jackson, as quarterback sıkıntısının yaşandığı o sezon 14 karşılaşmaya ilk 11’de başlamış ve sezonu 3,091 yard pas oyunu ve 14 touchdown pası ile kapatmıştı. Seahawks takip eden sezonda ipleri genç quarterback Russell Wilson’a devretmişti.

Jackson’ın vefatı üzerine kendisi ile dört sezon çalışmış olan Seahawks head koçu Pete Caroll ve üç yıl takım arkadaşlığı yapmış yıldız quarterback Russell Wilson, Twitter sayfalarından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

2012 sezonunu Buffalo Bills’de yedek olarak geçiren tecrübeli oyun kurucu 2013’te Seahawks’a geri dönmüş, ve o sezon Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Seahawks kadrosunun bir üyesi olmuştu. Jackson, 2013, 2014 ve 2015 sezonlarında Russell Wilson’ın yedekliğini yapmış, bulduğu kısıtlı sürelerde toplam 15 pas isabeti ve bir TD pası ile oynamıştı.

2018 yılında Amerikan futbolu kariyerine koç olarak devam etme kararı alan Jackson, kolej kariyerini de geçirdiği Alabama State Üniversitesi’nde quarterback koçluğu yapmış, 2019 senesinde ise Tennessee State Üniversitesi’ne geçmişti…