Geride bıraktığımız sezonu 3-13’lük dereceyle bitirip sanal ortamda gerçekleştirilen 2020 NFL Draft’nın ikinci sırasına oturan Washington Redskins, beklentileri doğruladı ve bu sıradan Ohio State’in yıldız defanisf end’i Chase Young’ı seçti.

Draft’ın birinci sırasından gitmesi gerektiğine inanan Young, haberi aldıktan sonra verdiği demecinde “Bu ligde oynamak altı yaşından beri hedefim. Bu anı yaşamak benim oldukça iyi hissettiriyor.” derken “Bu draft’ın en iyi oyuncusu olduğumu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Redskins draft öncesinde ikinci sıra için çeşitli takas teklifleri alsa da, Young’ı seçebilmek için bu hakkını korudu. Redskins, genç oyuncudan savunmanın her kademesini olumlu yönde etkilemesini ve oyunu akışını değiştiren performanslara imza atmasını bekliyor.

Redskins’in çiçeği burnunda head koçu Ron Rivera, takımın seçimi üzerine, “Başka bir oyuncunun, oyuna Young kadar etki edebileceğine beni inandırmanız oldukça zor.” gibi iddialı ifadeler kullandı. Redskins’in oyunculardan sorumlu başkan yardımcısı Kyle Smith de “Young tüm beklentilere tik atıyor. Ohio State koçu Urban Meyer ile dün akşam görüştük. Kendisi Young’a oldukça güveniyor. Young bir mükemmeliyetçi. Bir oyuncudan bekleyebileceğiniz her şey kendisinde var.” sözleriyle takımın Young hakkındaki olumlu düşüncelerini adeta perçinledi.

Ohio State Buckeyes formasını üç sene terleten 21 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 12 karşılaşmada kaydettiği 16.5 sack ve 21 yard kaybettiren tackle ile takımının Kolej Futbolu Playoff’larına yükselmesinde önemli bir pay sahibi olmuştu. Ayrıca Young, bu performansı ile kolej futbolunun en iyi oyuncusuna verilen Heisman Trophy yarışını draft’ın birinci sırasından Cincinnati Bengals’ın yolunu tutan Joe Burrow, Jalen Hurts ve Justin Fields’ın arkasında dördüncü olarak tamamlamıştı. Young, 1998 yılında bu ödülü kazanan ilk ve tek savunma oyuncusu Charles Woodson’ın ardından Heisman’ı kazanmaya az da olsa yaklaşmayı başarmıştı.

Öte yandan 2020 NFL Draftı, Super Bowl sisteminin tedavüle alındığı 1967 senesinden bu yana gerçekleşen bir ilke de sahne oldu ve draft’ın ilk üç sırasından seçilen üç oyuncu kolej kariyerlerinin bir döneminde birbirlerine takım arkadaşlığı yaptı. Öyle ki, Burrow, Young ve Detroit Lions’ın üçüncü sıradan seçtiği Jeff Okudah, 2017 sezonunda Ohio State formasını terletiyordu. Burrow, o sezonu takiben ise kolej kariyerinde yıldızlaştığı LSU Tigers’a transfer olmuştu.