New Orleans Saints head koçu Sean Payton’ın pozitif çıkan COVID-19 testiyle sarsılan NFL’e bu sefer de Super Bowl 50 MVP’si Von Miller’dan kötü haber geldi ve ligin en iyi pass rusher’larından birisi olarak gösterilen yıldız oyuncunun da aynı hastalığa yakalandığı açıklandı.

Denver Broncos’un 31 yaşındaki defansif end’i Miller, bir gün önce COVID-19 tanısı konan Los Angeles Rams ofansif line oyuncusu Brian Allen’ın ardından NFL’de COVID-19 pozitif çıkan ikinci oyuncu oldu.

NFL’in en yetenekli savunma oyuncularından birisi olan ve lige 2011 NFL Draftı’nın ikinci sırasında Broncos tarafından seçilerek adım atan yıldız oyuncunun, dokuz sezonluk kariyerinde sekiz Pro Bowl ve üç All-Pro apoleti bulunduruyor. Miller’ın kaydettiği toplam 106 sack ise şimdiden bu istatistikte kendisini NFL tarihinin ilk 25 oyuncusu arasına sokmuş durumda.

Ancak Miller’ın kariyerindeki en büyük başarısı şüphesiz 2015 sezonunda Carolina Panthers’a karşı oynadıkları Super Bowl 50’de gelmişti ve yıldız savunmacı, karşılaşmayı 2.5 sack ve bir tanesi Broncos touchdown’u ile sonuçlanmak üzere iki fumble’a zorlama ile bitirerek maçın en değerli oyuncusu seçilmiş ve Super Bowl MVP ödülüne layık görülen ender savunma oyuncularından birisi olmuştu.

Öte yandan, geride bıraktığımız ayda testi pozitif çıkan Saints head koçu Sean Payton hastalığı yendiğini duyurdu. NFL’de diğer liglere oranla enfekte sayısı az olmasına rağmen, pandemi dolayısıyla lig tüm takım tesislerini kapatırken 23-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 2020 NFL Draftı ise da sanal ortama alındı…