Geride bıraktığımız hafta George Floyd’un polis cinayetine kurban gitmesini takiben Amerika Birleşik Devletleri’nde protesto amaçlı başlayan ayaklanmalar, yağmalamaları da beraberinde getirirken bunlardan kolej futbolu da nasibini aldı.

Atlanta Polis Departmanı’ndan John Chafee’nin Cumartesi günü yaptığı resmi açıklamaya göre Kolej Futbolu NCAA’in 68.5 milyon dolarlık Hall of Fame kompleksi de yağmacıların hedefleri arasındaydı.

Kolej Futbolu Hall of Fame’in CEO’su Kimberly Beaudin ise yayınladığı açıklamada şehre ve komplekse verilen zarardan sitem ederek, “Floyd için yapılan barışçıl protestoların tabii ki de arkasındayız. Ancak şu an geldiğimiz durum tam anlamıyla bir kaos. Şehrimize ve Hall of Fame kompleksine verilen zarardan ötürü oldukça hayal kırıklığına uğramış durumundayız.” ifadelerini kullandı.

Beaudin açıklamalarının devamında ise sözlerine “Gelecek haftalarda, hasar gören duvarları yeniden inşa edeceğiz ve bu sporu yapıp da hayatları boyunca adaletsizliğe karşı mücadele veren isimlerin hatıralarını tekrardan onurlandıracağız.” şeklinde devam etti.

Alınan bilgiye göre yağmacılar, komplekse çeşitli zararlar verse de kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu müzelerin bulunduğu bölgeye kadar ilerleyemedi. Beaudin, kompleksin içindeki pek çok şeyi koruma altına aldıklarını, her ne kadar bu tip durumlara karşı sigortaları bulunsa da şu anda zararın maddi karşılığını tam olarak bilemediklerini belirtti.

Amerika’nın en büyük fast-food zincirlerinden Chick-Fil-A’in sponsorluğunda 2014 senesinde Atlanta’da açılan College Football Hall of Fame, dokuz dönümden büyük bir arazinin üzerinde yer alıyor ve içerisinde, NCAA tarihine damgasını vurmuş pek çok ismin hatırasıyla birlikte 45 yardlık minyatür bir futbol sahası, pek çok etkinlik ve sergi alanını barındırıyor…