2014 NFL Draftı’nın ilk turundan Cleveland Browns’ın büyük umutlarla seçtiği ancak hayal kırıklığı yaşadığı Johnny Manziel, Amerikan futbolu günlerinin artık geride kaldığını dile getirdi. Browns’da geçirdiği süre boyunca sahadaki performansından çok saha dışındaki sorunlarıyla gündeme Manziel, bir ilk tur seçiminden beklenmeyecek şekilde sadece iki sezon sonra takımdan kesilmişti.

NCAA tarihinin en önemli oyuncuları arasında yer alan Manziel, Browns’ın ardından uzun süre sahalardan uzak kalmış, daha sonra 2018  yılında şansını CFL’de Hamilton Tiger-Cats ve Montreal Allouettes takımlarında, 2019 yılında ise AAF’in Memphis Express takımında denemişti.

AAF kapandıktan sonra bir diğer NFL alternatifi lig XFL’de oynamak istemediğini söyleyen Manziel, beş yıldır NFL’den istediği ikinci şansı alamıyordu.

Günlerini artık golf oynayarak geçirdiğini söyleyen Texas A&M çıkışlı quarterback, “Artık sonunda sahada mutluluğa değil hayatta mutluluğa ulaşmaya çalıştığım bir noktaya geldim” ifadelerini kullandı. Kolej kariyeri boyunca yaptığı partilerle gündeme gelen Manziel, iki yıllık NFL macerasında da alkol bağımlılığı ile mücadele etmişti.

“Bir sürü insanın muhtemelen geri dönüp oynamamı ve bir şans daha vermemi istediğini biliyorum, ancak hayatı anlamaya çalışan yetişkin genç bir insan olarak, hiç şu an olduğumdan daha fazla mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Gerçekten mutlu olduğumu söyleyebilirim ve bu benim için çıkıp sahada mücadele etmekten daha fazla şey ifade ediyor.”

2014 NFL Draftı’nın 22. sıra seçimi olan Heisman Trophy ödüllü Manziel, açıklamalarının devamında, “Oldukça güzel zaman geçirdim. Ne zaman çizgiler arasında koşsam, çok güzel zaman geçirdim. Her şeyimi verdim.” ifadelerini kullandı.

“Draft olduğum zaman ise olabileceğim en iyi oyuncu olmak için gereken zamanı ayırmadım ve sanırım kalbim bunu istemiyordu. Sanırım Kanada’ya gittiğimde de durum aynıydı. Gerçekten yapmak istediğimin bu olduğunu düşünüp buna inanmıştım ancak kalben bunu istemiyordum ve işler göründüğü gibi gitti.”

Son olarak, “İnsanlar benim hakkımda istediklerini söyleyebilir” diyen Johhny Football lakaplı oyuncu, “ancak günün sonunda yaptıklarımdan gurur duyuyorum. Başardıklarımdan gurur duyuyorum. Kendimi geliştirdim. Ailemin hayatımın hayatını geliştirdim. Muhteşem kolej futbolu oynama şansım oldu ve işler NFL’de yolunda gitmedi ve bu sorun değil.” şeklinde konuştu.

Aralık ayında 28 yaşına girecek olan Manziel, Cleveland’da geçirdiği iki sezonda 14 maçta şans bulmuş, bunların sekizine ilk 11’de çıkıp, sekizin maçta iki galibiyet elde etmişti. Manziel’in Browns kariyeri yedi touchdown pası, yedi interception ve bir touchdown koşusu ile sonlanmıştı.

Texas A&M’de ise iki sezon boy gösteren Manziel, 2012 yılında 13 maçta 3,706 yard pas, 26 TD pası, 1,210 yard koşu, 21 TD koşusu ve sadece dokuz interception ile oynamış, Heisman Trophy’i kazanmış ve adını NCAA tarihine yazmıştı. Manziel ikinci yılında ise 13 maçta 4,114 yard, 37 TD pası, 759 yard koşu, dokuz TD koşusu ve 13 interception istatistikleri elde etmişti.