Minnesota Vikings’in yıldız running back’i Dalvin Cook’un 2020 sezonunu yeni bir kontrat alana kadar takımı boykot edeceği açıklandı. Başta NFL.com olmak üzere birçok kaynakta geçen haberde, Cook’un Vikings’ten “mantıklı” uzun süreli bir kontrat beklediği aksi halde hazırlık kampı ve 2020 sezonu maçları dahil hiçbir takım aktivitesine katılmayacağı yazıldı.

2017 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilen Cook, geçtiğimiz yıl kariyer yılını geçirmiş ve sezonu 1,135 yard ve 13 touchdown koşusu ile tamamlamıştı. Bu performansıyla ligin en iyi running back’leri arasına giren Cook’un yeni kontrat talebinin temeli, mevcut sözleşmesinin son yılına girmesinden kaynaklanıyor.

Yeni sezonu kontrat yılında sakatlık riski ile oynamak istemeyen Cook, sahaya çıkarsa çaylak sözleşmesinin son yılında 1.3 milyon dolar kazanacak. Ancak genç oyuncunun sahaya koyduğu performansın, daha yüksek bir maaşa karşılık geldiği konusunda herkes hem fikir…

Yazılan haberlere göre ise Minnesota Vikings, sezon başlamadan önce Cook ile yeni bir anlaşmaya varacağı konusunda kendisine güveniyor. Takımın hücum yükünü çeken başarılı running back’in sahada olmaması riskine girilmeyeceği belirtiliyor.

Öte yandan geçtiğimiz sezonun başında Los Angeles Chargers’ta Melvin Gordon’ın ve bir önceki yıl Le’Veon Bell’in Pittsburgh Steelers’ta yaptığı hold-out’lar akıllara geliyor.

2019 sezonunda Chargers’tan istediği kontratı alamadığı için sezon başında maçlara çıkmayan Melvin Gordon, sezon sonunda da takımdan arzu ettiği parayı alamayıp Denver Broncos’un yolunu tutmuştu.

Le’Veon Bell ise hatırlanacağı üzere 2018 yılında uzun süreli kontrat talebi karşılanmayınca hiçbir maça çıkmamış ve neredeyse 12 milyon doları elinin tersi ile itmişti. Bir sezon boyunca maça çıkmayan Bell, Steelers hücumunu önemli bir güçten yoksun bırakmış ve ardından New York Jets’e daha az miktara ‘Evet’ demişti.

Sağlıklı olduğunda ligin en iyilerinden biri olabileceğini gösteren ancak sık sık da sakatlanan Dalvin Cook’un hold-out ihtimalinin nasıl sonlanacağını hep birlikte göreceğiz…