Myles Garrett, NFL’in 100 milyon dolarlık oyuncular kulübüne katılan en son isim oldu…

Genç defensive end Cleveland Browns ile olan kontratını beş yıllığına 125 milyon dolara uzattı. Kontratın 50 milyon dolarının imza parası olarak garanti olduğu, toplamda ise 100 milyon dolar garanti ücret içerdiği belirtildi.

2017 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçilen Garrett, çaylak sözleşmesinin son iki yılında bulunuyordu. Şimdi ise imzaladığı kontrat ile 2026 sezonuna kadar Browns forması giyecek.

Texas A&M çıkışlı oyuncu geçtiğimiz sezon Pittsburgh Steelers’a karşı oynanan maçta tartıştığı Steelers quarterback’i Mason Rudolph’ın kaskını çıkarıp, bu kaskı Rudolph’un kafasına vurunca oldukça eleştirilmiş ve sezonun son altı maçını cezalı geçirmişti.

Bu hareketinden dolayı pek çok kişinin eleştirdiği Garrett, sahada ise hızı, fiziği ve atletizmi ile NFL’in en iyi defensive end’lerinden biri olarak gösterilmeye devam ediyor. Sakatlıklar ve cezalar sebebiyle üç yıllık kariyerinde 11 maç kaçıran oyuncu sahaya çıktığı 37 maçta ise 30.5 sack, 65 QB hiti ve 104 tackle istatistiği bulunuyor.

Yeni kontratı ile Cleveland Browns’ın en çok kazanan oyuncusu olacak olan Myles Garrett’ın önümüzdeki artık altı sezon boyunca Browns savunmasının lideri olması bekleniyor…