Uzun süredir New York Jets’te mutsuz olduğunu dile getiren ve takasını isteyen Jamal Adams, sonunda muradına erdi. Jets, yıldız safety’i takas ile Seattle Seahawks’a yanında bir de 2022 NFL Draftı dördüncü tur seçim hakkı ile gönderirken, karşılığında 2021 ilk tur seçim hakkı, 2021 üçüncü tur seçim hakkı, 2022 ilk tur seçim hakkı ve veteran safety Bradley McDougald’ı aldı.

Jets genel menajeri Joe Douglas yaptığı açıklamada, “Bu takas önümüzdeki iki yıl için, iki ilk tur seçim hakkı alarak takımımızı geliştirmemiz için eşssiz bir fırsat sağlıyor ve geleceğin takımını kurmamıza olanak veriyor.” seklinde konuştu.

Douglas, Jamal Adams ile uzun ve başarılı yıllar geçirmek istediğini ancak mevcut şartların farkında olduğunu ve işinin her zaman gelen teklifleri dinlemek olduğunu sözlerine ekledi. Genel menajer aynı zamadan Seahawks’ın teklifini göz ardı edilemez nitelikte olduğunu belitti.

Ligin en iyi safety’lerinin başında gelen Jamal Adams, 2019 sezonu öncesi takımın başına geçen head koç Adam Gase ile bir türlü anlaşamamış, Haziran ayında takımdan takasını istemiş ve basın önünde Adam Gase’i sertçe eleştirmeye başlamıştı.

Son olarak Cuma günü New York Daily News’a bir röportaj veren Adams, dobra bir biçimde Gase’in New York için doğru bir lider olmadığını ve takımı ‘vadedilen topraklara’ taşıyamayacağını söylemişti. Yıldız oyuncu, genel menajer Joe Douglas’a ise aynı röportajda yeni kontrat görüşmelerini bir türlü halledemediği için tepki göstermiş ve kendisini hakarete uğramış hissettiğini dile getirmişti.

Söz konusu röportajdan bir gün sonra ise Seattle Seahawks takasının açıklanması ise manidar oldu. Seattle’da yıllardır ligin en iyi savunmalarını kurmasıyla bilinen Pete Carroll’ın altında oynayacak olan Jamal Adams’ın, Seahawks gibi oturmuş bir organizasyonda tekrardan sadece sahaya odaklanması bekleniyor.

2017 NFL Draftı’nın altıncı sırasından seçilen Jamal Adams, üç sezonluk kariyerinde iki defa Pro Bowl olma onuru yaşarken toplamda 46 maçta iki interception, bir INT return touchdown, 273 tackle ve 12 sack ile oynamıştı. Geçtiğimiz yıl kariyer sezonunu geçiren 25 yaşındaki oyuncu, first-team All-Pro seçilmeyi de başarmıştı.