Oyun kurucusu Patrick Mahomes’a verdiği 503 milyon dolarlık kontrat ile NFL’de dengeleri sarsan Kansas City Chiefs, savunmasının yıldız ismi Chris Jones’u da takımda tutmayı başardı. Bir süredir kontrat sorunu devam eden Jones’un, Mahomes’a verilen kontrat sonrası takımda tutulamayacağı düşünülüyordu.

Chiefs, başarılı defensive end’e dört yıllık 85 milyon dolarlık bir kontrat verirken bu miktarın 60 milyon dolarının imza anında garanti olduğu açıklandı. Taraflar, eğer Çarşamba gününe kadar anlaşamasaydı Jones’un bir yıllık 16.1 milyon dolarlık franchise tag ile sezona başlaması gerekecekti.

Kansas City ekibinin Super Bowl şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Chris Jones, geride bıraktığımız aylarda kendisini yıllık 20 milyon dolar kazanması gereken bir oyuncu olarak gördüğünü, uzun vadeli bir kontrat alamazsa maçlara çıkmayacağını dile getiriyordu.

Bu kontrat ile birlikte QB pozisyonundan sonra DT pozisyonunu da sağlama alan Chiefs, aynı zamanda yıllık 21.25 milyon dolar ile Chris Jones’u, Rams’in superstar’ı Aaron Donald’ın ardından ligin en çok kazanan ikinci pass rusher’ı yaptı.

Geride bıraktığımız iki sezonda ligin en etkili iç savunma oyuncularından biri haline gelen Chris Jones, defensive tackle pozisyonunda Aaron Donald’ın ardından da ligin en iyisi olarak gösteriliyordu.

Kariyerinin beşinci yılına girmeye hazırlanan 26 yaşındaki Chris Jones, geçtiğimiz yıl Super Bowl şampiyonluğunun yanı sıra Pro Bowl olma onuru da yaşamıştı.