Los Angeles Chargers, oyuncuların hazırlık kamplarına katılması için son tarih olan 28 Temmuz günü, yıldız defensive end’i Joey Bosa’nın kontratını uzatmayı başardı. Ligin en iyi savunma oyuncuları arasında gösterilen Joey Bosa’nın takımından beş yıllığına 135 milyon dolar alacağı açıklandı.

Yıldız oyuncunun alacağı 135 milyon doların, 102 milyon dolarının garanti olduğu, 78 milyon dolarının ise imza parası olarak garanti olduğu belirtildi. Bosa’nın aldığı yeni kontrat, mevcut çaylak kontratı ile birleşince yıldız oyuncuyu önümüzdeki altı yıl için Chargers forması altında tutacak…

Öte yandan yıllık ücreti ortalama 27 milyon dolara ulaşan Joey Bosa, böylece Cleveland Browns’ın sözleşmesi yeni uzattığı Myles Garrett’ın yıllık 25 milyon dolarlık ücretini geride bırakarak NFL’in en çok kazanan defensive end’i oldu. Toplam ücrette ise Bosa, 135 milyon dolar ile 141 milyon dolarlık Khalil Mack’in ardından ikinci sıraya yerleşti.

2016 NFL Draftı’nın üçüncü sırasından seçilen ve 49ers’ın yıldız defensive end’i Nick Bosa’nın ağabeyi olan Joey Bosa, geride bıraktığımız dört yıla, yılın çaylak savunma oyuncusu ödülü ve iki Pro Bowl sığdırmıştı.

Dört yılda 40 sack’e ulaşan Bosa, sakatlık sebebiyle dokuz maç kaçırdığı 2018 sezonu dışında her yıl çift haneli sack sayılarına ulaşmayı başarmıştı. Henüz 25 yaşında olan Joey Bosa’nın önümüzdeki yıllarda da Chargers’ın ve NFL’in en önemli oyuncularından biri olması bekleniyor…