NFL yönetimi, COVID-19 sebebiyle tüm hazırlık maçlarının iptal edildiğini resmi olarak açıkladı. Daha önce Hall of Fame maçı ile birlikte hazırlık maçlarının birinci ve dördüncü haftasını iptal eden NFL, oyuncular birliği ile görüştükten sonra beş haftanın tamamının iptal edildiğini duyurdu.

Diğer profesyonel spor ligleri NBA, MLS ve NHL’in aksine her takımın kendi şehrinde maçlarını yapacağını açıklayan NFL, sezonu da Eylül ayında normal takviminde başlatmayı planlıyor.

Konu ile ilgili, “Dünyanın COVID-19 pandemisi döneminde alt üst olduğunu aylardan beri, zaman yönetimimizi oldukça dikkatli, düşünceli bir biçimde ve NFL Oyuncular Birliği ile sezonu sağlıklı ve tam bir şekilde oynamak amacıyla yaptık” açıklamasını yapan NFL Başkanı Roger Goodell, hazırlık maçlarının iptal edilme kararının kolay alınmadığını söyledi.

Goodell aynı zamanda COVID-19’in hayatın her yönünde olduğu gibi Amerikan futbolunda da büyük bir engel teşkil ettiğini belirtti.

Amerikan profesyonel baseball ligi MLB’nin başladığı ancak bazı maçların COVID-19 sebebiyle iptal edildiği şu günlerde, NFL normal sezon maçlarının geleceğine dair soru işaretleri her şeye rağmen giderilmiş değil…