Geçtiğimiz günlerde preseason döneminin ilk maçı olan Hall of Fame maçını COVID-19 sebebiyle iptal eden NFL yönetimi, şimdi de Ağustos ayındaki dört haftalık hazırlık maçı dönemini yarıya indirdiğini açıkladı.

Dört haftalık preseason’ın birinci ve dördüncü haftasının iptal edildi ve böylece takımların sezon öncesi oynayacağı hazırlık maçı sayısı dörtten ikiye indi. Toplamda beş haftalık hazırlık maçı döneminin üçü iptal ettirilirken, bu kararlar Eylül ayında başlayacak olan NFL sezonunu geleceği hakkında şüpheler yarattı.

Halen NFL sezonunun zamanında başlayacağı söylenirken, NFL yönetimi takımların hazırlık kamplarının planlandığı gibi 28 Temmuz’da başlayacağını belirtti.

28 Temmuz’da başlayacak hazırlık kampları sonrasında 20-24 Ağustos tarihlerinde ilk hazırlık maçları oynanacak. Ardından 27-31 Ağustos tarihinde oynanacak olan maçlar sonrasında sezon başlayacak.

Takımların deplasmanlara gidiş sürelerinin de minimuma indirilmesi beklenirken, oyuncular birliğinin ise tüm hazırlık maçlarının iptal edilmesi istediği belirtiliyor.

Kalan son iki hazırlık maçı haftasının geleceğine veya sezonun ertelenmesine ilişkin yeni bir karar verilip verilmeyeceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz…