Geçtiğimiz haftalarda sponsorlardan gelen tepkiler üzerine, sonunda ismini değiştirmeye karar veren Washington Redskins, önümüzdeki sezon ‘Washington Football Team’ ismi ile mücadele edeceğini açıkladı.

Takımın yeni bir isim ve logo bulana kadar Washington Football Team olarak anılacağı açıklanırken, yapılan basın açıklamasında “Bu sezon için ‘Washington Football Team’ ismini kullanmak organizasyona yeni marka çalışması ve bunun oyunculara, mezunlara, taraftarlara, topluluğa ve sponsorlara daha düzgün bir şekilde tanıtılması için fırsat verecek” ifadeleri yer aldı.

Takım aynı zamanda tüm Redskins logolu eşyaların tesislerden kaldırılacağını da açıkladı. Formalar konusunda ise Washington Redskins’in kullandığı bordo ve altın renkleri şimdilik sabit kalırken, iç sahada bordo dış sahada ise beyaz formaların giyileceği belirtildi.

Formalardaki Redskins yazıları Washington olarak değiştirilirken, kaskta yer alan Redskins logosunun yerine ise oyuncuların numaralarının altın renginde yazılacağı açıklandı.

NFL’in en köklü takımlarından biri olan Washington ‘Redskins’, 1933 yılından Redskins ismini kullanıyordu. Yıllardır, Türkçe’de Kızılderililer anlamına gelen bu terimin, yerli Amerikalıları rahatsız ettiği belirtilmesine rağmen Washington Redskins ismini değiştirmemek için mücadele etmişti.

Amerika’da yaşanan son protestoların ardından Redskins’in isim değişikliği tekrardan gündeme gelmiş ve bu sefer sponsorların da takımdan ismini değiştirmesini talep etmesi üzerine, Redskins ismi emekliye ayrılmıştı…

Tüm bu yaşanan tartışmalar arasında, 1971 yılında Redskins logosunu tasarlayan, Blackfeet kabilesi lideri Walter “Blackie” Wetzel’in oğlu Lance Wetzel, yaptığı açıklamada logonun değişmesine üzüldüğünü, ismin ve logonun yerli Amerikalıları gücendirmek yerine onurlandığını söylemişti…