Philadelphia Eagles head koçu Doug Pederson’ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Pederson, takım yönetimini ve oyuncuları konu ile ilgili bilgilendirdikten sonra, Eagles yaptığı açıklama ile gelişmeyi doğruladı. Pederson’ın iki test yaptırdığı, iki testin de sonucunun pozitif olduğu belirtildi.

52 yaşındaki head koç, bu haber üzerine kendisini karantinaya alırken, Pederson, New Orleans Saints head koçu Sean Payton ile birlikte COVID-19’a yakalanan iki koçtan biri oldu. Mart ayında Payton’ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Philadelphia Eagles’ın quarterback koçu ve pas oyunu koordinatörü Press Taylor da bu haber üzerine eve gönderilerken, Taylor’ın son dönemde Pederson ile yakın temas halinde olduğu ancak bu noktada yaptırdığı testin negatif çıktığı belirtildi.

Eagles tarafından yapılan açıklamada, “Pederson ile yakın temas halinde olan tesisimizdeki herkes bilgilendirildi ve tesislere dönmeden önce tüm gerekli günlük testleri prosedürlere uygun olarak yapmaya devam edeceğiz.” dendi. Takım tesisleri dışında COVID-19 bulaştığına inanılan Doug Pederson’ın görevinin başına dönebilmesi için birden fazla testinin negatif çıkması gerekiyor…

Başarılı head koçun sanal yollardan takımı idare etmeye devam edeceği, fiziksel yokluğunda ise running back koçu ve asistan head koç Duce Staley’nin günlük işlerden sorumlu olacağı açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Detroit Lions’ın quarterback’i Matthew Stafford ve Jacksonville Jaguars quarterback’i Gardner Minshew’un da takımlarının COVID-19 listesine alındığı NFL.com üzerinden duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından, Eylül ayındaki sezon açılışının nasıl etkileneceği merakla bekleniyor…