Geride bıraktığımız ay, genç yıldızı Patrick Mahomes’a 503 milyon dolar ile spor tarihinin en büyük kontratını veren Kansas City Chiefs, takımdaki bir diğer yıldızı tight end Travis Kelce ile de nikah tazeledi. Kariyerinde iki kez All-Pro seçilen Kelce, 57.25 milyon dolar karşılığında dört yıl için daha takımla anlaştı.

Şubat ayında oynanan Super Bowl LIV’de San Francisco 49ers’ı geriden gelip devirerek 50 yıl sonraki ilk şampiyonluğuna ulaşan Chiefs, Kelce’den önce, Mahomes’a ek olarak defansif tackle’ı Chris Jones’u da dört yıllığına 85 milyon dolara takıma bağlamıştı. Kelce ile de yola devam denilmesiyle Chiefs, şampiyon kadronun iskeletini korumayı başarmış oldu.

Chiefs hazırlık kampına geldiği ilk anda da, sanki uzun süreli kontrat alacağını biliyormuşçasına bu konuya değinen Kelce de, “Buraya gelen her oyuncu, bu takımın neler başarabileceğinin farkında. Takım olarak biz de, soyunma odasındaki tüm liderleri korumak konusunda niyetliyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Kolejde liderlik vasfı gösteren ancak saha dışında yaşadığı olaylar sebebiyle draft değeri düşen Kelce, 2013 NFL Draftı’nın üçüncü turundan Chiefs’in yolunu tutmuştu ve çaylak sezonunun çoğunluğunu dizindeki sakatlık sebebiyle kaçırmasına rağmen hemen bir sonraki sezondan itibaren sergilediği performanslar ile NFL’in en iyi tight end’leri arasına ismin yazdırmayı başarmıştı.

Beş sezondur üst üste Pro Bowl’a seçilme başarısı gösteren Kelce, son dört sezondur da 1,000 yard top yakalama barajını aşmıştı. Geride bıraktığımız yıl Chiefs’in şampiyonluk yolculuğunda da öne çıkan Kelce, divisional round’da Houston’a karşı kaydettiği 10 pas  yakalama ve tam üç touchdown, Super Bowl’da ise 49ers’a karşı kaydettiği 43 yard ve bir touchdown ile takımını sırtlamıştı.

Kelce’nin aldığı bu kontratın, 49ers’ın yıldız tight end’i George Kittle’a verdiği beş yıl 75 milyon dolarlık kontrat ile aynı güne denk gelmesi ise ilginç bir tesadüf yarattı. NFL’in en iyi tight end’leri arasında gösterilen bu iki yıldız, Super Bowl’da da Hard Rock Stadyumu’nun karşı sideline’larında maçı takip etmişlerdi.

Adeta kaderleri birbirlerine düğümlenen bu iki oyuncunun, aynı hafta takımlarından yeni kontratlarını alması da bir anlamda bu düğümü doğrular cinstendi. Bakalım, iki yıldızdan birisi bu düğümü çözüp kendisini NFL’in tartışmasız en iyi tight end’i olarak kanıtlayabilecek mi..?