Sezon yaklaşırken, bir sürü oyuncu korona yüzünden bu sene oynamayacağını açıklarken ve nasıl bir sezonun bizi bekleyeceğini kestiremezken önlem amaçlı maskemi taktım, kötü olması beklenen takımların iyi yönlerini övmeye karar verdim. Sonuçta en kötü takımda bile bizi heyecanlandıracak birileri vardır diye düşünüyorum. İşte uzmanlara göre NFL’i dipte bitirmesi öngörülen sekiz takım ve parlaması muhtemel mücevherleri…

Cincinnati Bengals

Sezon başı hazırlığın az olduğu, hazırlık maçlarının hiç olmadığı bir ortamda o kendine sonsuz güvenen, soyunma odasında puro içen Joe Burrow’un yerini sezonda yeri fazlasıyla öpen bir Burrow’un almasını bekliyorum. Gerçi bir, iki sene içinde Andy Dalton’dan daha iyi olacağını düşünsem de kendisiyle ilgili “Ha turuncu, ha sarı” demekten kendimi alamıyorum. Beni kötü olması beklenen takımda daha çok heyecanlandıran isimse franchise tag’le takımda kalan WR A.J. Green. Tamam, son iki senede çok az oynadı, 32 yaşına da geldi ama Burrow’la uyumu tutarsa çok iyi bir sezon geçirebilir gibime geliyor. Hepimiz biliyoruz, bu takımın offensive line’ı ligin en kötüleri arasında ama bu O-Line’a rağmen fena bir sezon geçirmeyen RB Joe Mixon da iştahımı kabartıyor.

Carolina Panthers

Sadece bu takımın değil NFL’in de en heyecan verici oyuncularından olan RB Christian McCaffrey bizi heyecanlandırmaya yeter de artar bile. Vegas’ın 5.5 maç kazanacağını söylediği takımı yeni QB Teddy Bridgewater için izleyecek değiliz tabii ki. Bridge QB’ye doyduk çünkü. Greg Olsen’a veda ettiniz, Cam Newton’ı şutladınız, left tackle Russell Okung hamlesine mi sevinelim? Arada Luke Kuechly’i izleme imkânımız olsaydı bari, o da emekli oldu gitti. Neyse ki McCaffrey sizde ve neyse ki Teddy arkasındaki RB’e topu verme konusunda çok başarılı

Detroit Lions

Her ne kadar bu senenin geçen sene kadar kötü geçmeyeceğini öngörmek kolay olsa da bu takımın playoff yapacağını söylemek biraz zor. NFL’in geçen sene en kötü pas savunmasına sahip takımının draft’in üç numarasından Jeff Okudah’ı seçmesi sürpriz değil. Darius Slay kalsaydı daha iyi olurdu tabii ama Okudah’ın bir yıldız olması bekleniyor. Gerçi benim de en sevmediğim koçlardan olan ve hakkında oyuncularına mini-Belichick çekmeye çalıştığına dair dedikodular olan Matt Patricia genç oyunculara neler katabilir, şüpheliyim. Çoğu insan böyle düşünmese de bence QB Matthew Stafford NFL’in en iyi 10 QB’sinden biri (Hadi en iyi 13 QB’sinden biri diyelim). Onun dönüşünü izlemek için bile Lions maçlarına bakılabilir. Bu arada çoğu yorumcu ikinci yılına giren TE T.J. Hockenson’dan başarılı bir sezon geçirmesini bekliyor.

Jacksonville Jaguars

2020’de NFL’in en kötü iki takımından biri olması beklenen ekip bir tek bana heyecan veriyor olamaz. Bir kere Rocky hikayeleri hep ilgimi çektiğinden altıncı tur seçimi QB Gardner Minshew ikinci sezonunda ne yapacak heyecanla izleyeceğim. Bu bıyık ve bu özgüvenle Jameis Winston vari bir sezon geçirebilir gibi. Jameis’ı izlemek heyecan vericiydi, kabul edelim. Adı güzel kardeşimiz Yannick Ngakoue takımda kaldı, kontrat senesinde yine coşacaktır. RB Leonard Fournette’ten ne bekleyeceğimizi tam olarak bilemiyorum ama WR pozisyonunda heyecan verici bir isim bulunmadığından ona çok iş düşecek gibi. Sonuçta 2021 draft’inde bir numarayı kaparlarsa Trevor Lawrence’ı seçip QB pozisyonuna uzun soluklu bir çözüm getirebilirler. Bence bu yüzden bile izlenmesi gereken bir takım.

Miami Dolphins

Geçen seneyi en dipte bitirmesi beklenen takım beş galibiyet aldı, gelecek için umut da verdi ama nedense bu sene daha çalkantılı geçecek gibi hissediyorum. Byron Jones, Kyle Van Noy güzel transferler de bu takım bize Tua dışında bir heyecan verir mi emin değilim. Sonuçta koşu lideri 201 yard ile RB Mark Walton olan bir takımdan bahsediyoruz (Evet, 201!). WR DeVante Parker fena bir sezon geçirmedi ama aslı konumuz Tua. Daha birkaç gün önce sağlık sorunu olmadığı, her türlü takım aktivitesine çıkabileceği açıklanan QB, ilk haftadan olmasa da üçüncü veya dönrdüncü haftadan itibaren takımın dümenine geçecek ve çok da parlak olmayan ama ara ara büyük ışıltılar saçan bir sezon geçirecek gibime geliyor. Bu da beş galibiyeti geçmesi zor Dolphins’i izlemek için yeterli bir neden bence.

New York Giants

Takımın başına adından anladığımız kadarıyla NFL koçu olmak için doğmuş Joe Judge geçti. QB Daniel Jones neler yapacak merak konusu ama esas RB Saquon Barkley sakatlanmazsa Christian McCaffrey’den ‘En İyi RB’ unvanını geri alır mı diye izleyeceğiz. Hücum koçunun Jason Garrett olduğu bir takım sonuçta Golden Tate falan neler yapacak diye burun kıvırarak maçlara göz atacağız tabii ki. TE Evan Engram arada wide receiver olarak oynasa o bile bize yeter. Eli Manning de olmayınca bize ne kadar skandal malzemesi çıkacak emin değilim ama vasatlık üzerine kurulmuş “New York’un en kötü takımı kim?” ezeli rekabeti için bile takımı izlemek güzel olacak.

New York Jets

Öpücük hastalığı yani monoya olmazsa bu sene Sam Darnold’un yılı olur demek isterdim ama PFF’ye göre geçen sene ligin en iyi 29. O-Line’ı olan bir hücumdan bahsediyoruz. İçten içe Darnold kızamık olsa da Joe Flacco’yu izlesek diye düşünmüyor da değilim. Jamal Adams istediğini aldı, takımdan uçtu. Le’Veon Bell NFL’in en düşük üçüncü run-block hücumuna sahip Jets içinde iyi iş yapıyor ama ondan da bu sene için en iyi RB’ler listesine girmesini beklemek hayal gibime geliyor. Mesela 16. yılındaki veteran Frank Gore tüm sezon sadece bir kere 25 yardlık bir TD koşusu yapsa daha çok heyecanlanırım, o kadar sıkıntı verici Jetgiller.

Washington Football Team

Okuyucu için kısa bir fıkra: Irkçılıkla ilgili artan baskılara dayanamayan Redskins takımın adını değiştireceğini açıklar, sonra da “Adı seneye değiştireceğiz, şimdilik adımız Washington Football Team oldu” der. Fıkra bu kadar. Şu isim değiştirme meselesi bile bu takımın ne kadar kötü yönetildiğini kanıtlıyor. Bir sene boyunca nickname’siz anacağımız takım (bence ismi Washington Football Team olarak kalsın bu arada) NFL’in en az heyecan verici takımlarından biri ama gözümüz hep üstlerinde olacak. Bir kere sadece, draft’in iki numaralı seçimi Chase Young neler yapacak diye izleyeceğiz takımı. Muhtemelen kötü bir sezon geçirecek QB Dwayne Haskins’in QB rating’i kaç olacak diye meraklanacağız, Alex Smith bir daha sahaya çıkabilecek mi diye heyecanlanacağız, 35 yaşındaki RB Adrian Peterson ne yapsa sevineceğiz. WR Terry McLaurin hiç de fena geçmeyen çaylak sezonunda sonra bir sonraki adımı atabilir mi diye düşüneceğiz. Kısaca NFL’in en iyi koçlarından biri olarak gösterilen Ron Rivera en kötü iki-üç takımdan biri olarak gösterilen takımı nereye taşıyacak diye elbet meraklanacağız. Go Washington Football Team!