Geçtiğimiz yıl Super Bowl’da şampiyonluğun kapısından dönen San Francisco 49ers, yıldız tight end’i George Kittle’ın kontratını beş yıllığına 75 milyon dolara uzattı. Kontratın 30 milyon dolarının imza parası olarak garanti olduğunu, sakatlık durumunda ise 40 milyon  doların garanti olduğu belirtildi.

Hücumun en önemli oyuncusu olan Kittle’ın kontrat görüşmelerinde mutlu sona ulaşılması üzerine takımın head koçu Kyle Shanahan, “Bunu başardığımız için heyecanlıyız. George gibi bir oyuncu ile bir şeyler başarmak için sabırsızlanıyoruz” açıklamalarını yaptı.

Özellikle son iki yılda adını NFL’in en iyi tight end’leri arasına yazdıran Kittle, yeni kontratı ile de açık ara tüm ligin en çok kazanan tight end’i oldu. Kittle, 75 milyon dolar ile Rob Gronkowski’nin 54 milyon dolarlık kontratını geride bırakırken yıllık 15 milyon dolar ile de Hunter Henry’nin 10.6 milyon dolar ve Austin Hooper’ın 10.5 milyon dolarlık ücretlerini geride bıraktı.

Kariyerinin henüz dördüncü yılına girmeye hazırlanan Kittle, draft edildiği 2017 sezonundan beri elde ettiği 216 pas yakalama ve 2,945 yard ile tight end’ler arasında zirvede yer alıyordu. Pas yakaladıktan sonra elde ettiği toplam 1,743 yard ile de 2017 yılından beri NFL lideriydi.

Pas oyunundaki başarısının yanı sıra, yaptığı bloklarla da başarılı 49ers koşu hücumunun kilit isimlerinden bir olan 27 yaşındaki oyuncu son yıllarda gödüğümüz en iyi blokçu tight end’lerin başında geliyor.

Genel kanı, 49ers hücumunun en önemli oyuncusu olan Kittle’ın aldığı kontratı hakkettiği yönünde. NFL’in bir diğer en iyi tight end’lerinden olan ve pozisyonunda Kittle’ın en büyük rakibi olarak gösterilen Kansas City Chiefs yıldızı Travis Kelce’nin de önümüzdeki günlerde yeni kontratını alması bekleniyor…