NFL çevreleri yıldız running back Saquon Barkley’nin sezonu kapatmasının şaşkınlığını yaşarken bir kötü haber de Carolina Panthers’tan geldi. Barkley ile birlikte ligin en iyi running back’i olarak gösterilen Christian McCaffrey’nin dört ila altı hafta arasında sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Carolina Panthers’ın Tampa Bay Buccaneers’a 31-17 yenildiği maçın son çeyreğinde ayak bileği burkulan ve kenara alınan yıldız oyuncunun sakatlığı beklenenden ciddi çıktı ve bu haber Panthers taraftarlarını adeta yıktı.

Son iki sezondur Carolina Panthers hücumunu neredeyse tek başına sırtlayan Christian McCaffrey’nin sakatlığı ile ilgili konuşan head koç Matt Rhule, yaptığı açıklamada, “Bundan nefret ediyorum. Kimse Christian’dan daha fazla sahaya çıkıp oynamak istemez ancak her şeyin bir sebebi vardır. İyileşeceğinden eminim. Şu anda rehabilitasyona başladığından eminim. Bugün onunla konuştum ve olabilecek en kısa sürede geri dönecek.” ifadelerini kullandı.

McCaffrey, Buccaneers karşısında sakatlanana kadar 59 yard ve iki touchdown koşusu ile oynamış ve yine takımının en iyi ismi olarak öne çıkmıştı. Yıldız oyuncu sezonun ilk maçında da Las Vegas Raiders karşısında 97 yard ve iki touchdown’luk bir performansa imza atmıştı.

24 yaşındaki Christian McCaffrey geçtiğimiz sezon 1,387 yard koşu, 15 touchdown koşusu ile oynamış, bu istatistiklerinin yanına 1,005 yard pas yakalama eklemiş, dört de TD pası yakalamış ve ismi uzun süre MVP adayları arasında anılmıştı.

Panthers ve McCaffrey, off-season’da dört yıllığına 64 milyon dolar değerinde bir kontrat üzerinde anlaşmış ve bu kontrat McCaffrey’i NFL’in en çok kazanan running back’i yapmıştı.

Koşu ağırlıklı bir hücumu olan McCaffrey’nin dört ila altı maç kaçıracağı bir senaryoda, Panthers’ın sezonunun nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Henüz sezonun ilk iki haftasında galibiyet ile tanışamayan ekipte McCaffrey’nin yokluğunda 27 yaşındaki running back Mike Davis’in ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.