Los Angeles Rams geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği Jalen Ramsey’nin kontrat problemi çözdü ve yıldız oyuncuya beş yıllığına 105 milyon dolar değerinde yeni bir kontrat verdi. Ramsey’nin alacağı garanti ücretin ise 71.2 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

Söz konusu kontrat Ramsey’i yıllık 21 milyon dolar ile NFL’in en çok kazanan cornerback’i yaparken, NFL’deki defensive back pazarını da alt üst etti. Ramsey’den önce ligin en çok kazanan defensive back’i 16.68 milyon dolarlık yıllık ücretiyle Philadelphia Eagles’ın yeni CB’i Darius Slay’di. Ramsey bu kontrat ile Slay’nin dört buçuk milyon dolar üstüne çıkarken, NFL’in en çok kazanan 31. defensive back’i pozisyonundan ilk sıraya yükseldi.

2020 sezonu için çaylak kontratında olan yıldız oyuncu bu sezon kontrat imzalamasaydı 13.7 milyon dolar kazanacaktı…

Los Angeles Rams açısından ise Ramsey’e bu kadar yüklü bir kontrat verilmesi çoğu kişiyi şaşırttı. Bu off-season’da Todd Gurley, Brandin Cooks ve Clay Matthews gibi yıldızlarıyla yollarını ayıran Los Angeles ekibi, bu oyuncuların salary cap’te kapladığı yerden kurtulamamıştı.

Quarterback’i Jared Goff’a ve savunmadaki lideri Aaron Donald’a halihazırda 134 ve 135 milyon dolarlık kontratlar veren Los Angeles Rams’in önümüzdeki sezonlarda salary cap’ini nasıl düzenleyeceği şimdiden büyük merakla bekleniyor…