NFL’de takımlar, kadrolarını 53 kişiye indirip 2020 sezonuna hazır hale getirirken Miami Dolphins, beklenmedik bir biçimde, 2019’da ikinci tur draft hakkı karşılığında Arziona Cardinals’tan transfer ettiği genç quarterback Josh Rosen’ı serbest bıraktı.

Geride bıraktığımız sezona kötü başlayan Dolphins’te, sezonun üçüncü haftasında formayı Ryan Fitzpatrick’ten alan Rosen, ilk 11’de başladığı üç karşılaşmada bekleneni verememiş ve altıncı hafta Washington’a karşı oynanan mücadelenin dördüncü çeyreğinde kenara alınana kadar bir touchdown pası ve beş interception ile oynamıştı.

2018 NFL Draftı’nın ilk tur 10. sırasından Arziona Cardinals’a giden Rosen, burada da elde ettiği şansı değerlendirememiş ve yalnızca 66.2’lik passer rating’i elde ettiği 13 karşılaşmada Cardinals üç galibiyette kalmıştı. 2019 yılının Nisan ayında Rosen, 2019 Draftı ikinci tur br 2020 Draftı beşinci tur hakkı karşılığında Dolphins’e takaslanmıştı.

Antrenman kamplarında Fitzpatrick ve Dolphins’in ilk tur seçimi Tua Tagovailoa ile kadroda kalma savaşı veren Rosen, head koç Brian Flores’in gözüne girmeyi başaramadı. Rosen hakkında konuşan Flores, genç oyun kurucunun kol kuvvetinin oldukça iyi olduğunu söylerken rakip savunmayı okuma konusunda yaşadığı ciddi sorunların takımın verdiği kararın altında yatan ana sebep olduğunu ifade etti.

İki ayrı takımda iki kez eline geçen ilk 11 şansını kullanamayan ve kariyerinde üçüncü bir şansı alma ihtimali pek de bulunmayan UCLA’in eski yıldızı Rosen, halen 23 yaşında ve hatta 2020 NFL Draftı ilk sıra seçimi Joe Burrow’dan dahi 60 gün küçük. Şayet NFL’de kalmaya devam edebilirse, Rosen talihin kendisine yeniden gülmesi için uzun bir zamana sahip olacak.

Geride bıraktığımız sezona 0-8 gibi çok kötü bir başlangıç yapsa da sezonun ikinci yarısında takip edilmesi en zevkli takımlardan birisi haline dönüşen Dolphins’te çok şey beklenen çaylak Tagovailoa, 2019 NCAA sezonunda geçirdiği sakatlığın ardından iyi bir antrenman kampı geçirerek hakkındaki tereddütleri bir nebze olsun gidermeyi de başardı. Ancak Florida ekibinde sezonun ilk karşılaşmasına veteran oyun kurucu Fitzpatrick başlayacak.

Oyun kuruculuk pozisyonunda Fitzpatrick’ten Tagovailoa’ya geçişin yaşanması muhtemel bu sezonda Dolphins, süper çaylağıyla AFC Doğu Grubu’ndaki takımlara rakip olabilecek mi dersiniz..?