İlk haftayla beraber üzerimizdeki pası atıp iyice NFL’e konsantre olduğumuz ikinci haftada güç sıralamamız bir hayli karışmaya devam etti. Bazı takımların hala tam oturmayan kadroları sıkıntı teşkil ederken, kazanmayı alışkanlık haline getiren takımlar ise sürprizlere izin vermiyor; biri hariç.

Atlanta Falcons karşısında büyük bir geri dönüşe imza atan Dallas Cowboys üst sıralara tırmanışa geçti. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Indianapolis Colts ve Cleveland Browns, haftanın en çok sıra yükselen takımları oldular. Beklenmedik şekilde kaybeden New Orleans Saints’in düşüşü bu haftaki sürprizlerden idi. Minnesota Vikings ise en sert düşüşü yaşayan ekip oldu. Sonuncuyu mu merak ediyorsunuz? Etmeyin. Onlarda orada iyi, keyiflerini bozmayalım.

1- Kansas City Chiefs, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1  

Los Angeles Chargers karşısında düşünüldüğü kadar dominant bir oyun sergilemese de kazanmasını bilen Kansas City Chiefs, ne şekilde olursa olsun kazanma kültürünü iyice takım ruhuna kazıdı. Ancak yine de bu tarz oyunlar Andy Reid’in takımına pek yakışmıyor.

2- Baltimore Ravens, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Lamar Jackson ve arkadaşları iki haftadır hücumda gösterdikleri oyunlarla bu sezonda ekranları başındakilere keyifli maçlar izlettireceğini kanıtlamış oldu. Lakin şimdi rakip Kansas City Chiefs. Ravens hücumu için güzel bir sınav olacak.

3- Seattle Seahawks, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4  

Bu sezon MVP ödülüne gözünü diken Russell Wilson, aynı zamanda yüzde 82.5 pas isabet yüzdesi ve dokuz TD pasıyla Seattle Sehawks’ı da deyim yerindeyse sırtında taşıyor. Wilson’un asıl sorunu iyi başlangıçlar değil, o başlangıçları sezon içine yayamamaktı ancak bu sezon bu konuda da kendini baya ilerletmiş gözüküyor.

4- Green Bay Packers, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5  

Matt LeFleur ile ikinci sezonunda özellikle hücumda son derece üretken başlayan Green Bay Packers, ilk hafta Devante Adams; ikinci hafta da Aaron Jones’un oyunlarıyla kazanmayı bildi. Geçen sene Packers’ın kazanmasına rağmen dominant oyunlar ortaya koymaması bir hayli eleştirilmişken bu sezona daha iddialı girmeleri kendilerini favoriler arasına almamıza neden oluyor.

5- Pittsburgh Steelers, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6  

Big Ben’in dönüşü Pittsburgh Steelers’in hücumu olumlu etkilediği herkesin malumu. Ancak Denver Broncos karşısında hem rakip karşısında öne geçmiş hem de rakibin önemli parçalarının olmayışına rağmen bir türlü maçı koparamaması akıllarda soru işareti bırakmadı değil. Umuyorum ki sadece bir maçlık bir durumdur bu Steelers için.

6- Tampa Bay Buccaneers, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8  

Zayıf rakibi Carolina Panthers karşısında yetenekleri isimleri sayesinde kazanan Tampa Bay Buccaneers ilk galibiyetini aldı almasına da 80 QB Rating ile oynayan Tom Brady, biraz beklenenin altında kaldı gibi gözüküyor. Olumlu taraftan bakacaksak ise takıma yeni katılan Leonard Fournette’in 103 yard ve iki koşu TD’ı yapması takıma hızlıca adapte olduğunun bir göstergesi. Öyle gözüküyor ki Tampa Bay’in bu koşu oyunlarına ilerleyen zamanlarda biraz daha ihtiyacı olabilir.

7- New Orleans Saints, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2  

Hani Drew Brees’İ bu sene son sezonu olacaktı ve Super Bowl kazanıp emekli olacaktı? Açıkçası Drew Bress hiç de öyle aman aman bir oyun ortaya koymuyor ve bu da doğal olarak Saints hücumunu sıradanlaştırıyor. Belki Michael Thomas’ın eksikliği takımdaki yetenek seviyesini aşağıya çekti, bilemiyoruz. Belki de Jameis Winston büyü yaptı Brees’e o yüzden böyle..?

8- Arizona Cardinals, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9  

Kyler Murray’in güzel oyununu sürdürmesiyle ikinci maçından da zafer ile ayrılan Arizona Cardinals, hücumda efektif oyunuyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte savunmada da ikinci maç olmasına rağmen daha derli toplu olan kırmızı beyazlı ekip bu konsantrasyonunu önümüzdeki maçlara taşırsa yine kendilerini üst sıralarda görmemiz olası.

9- Buffalo Bills, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10  

Deseler ki Josh Allen yüzde 70 pas isabet yüzdesi, 727 pas yardı ve altı TD pası ile oynayacak, hiç ama hiç inanmam. Öyle gösteriyor ki genç oyun kurucu kendisiyle ilgili “pas atamıyor” eleştirilerine kulak asmış ve bu işe biraz kafa yormuş. Ee, tabi Stefon Diggs gibi bir receiver’ınde takım katılmasının etkisi elbette ki vardır. Yine de Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim.

10- Los Angeles Rams, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11  

Her şeyi aklımda gelirdi de Los Angeles Rams’i ilk 10 sıra içine koyacağımı hiç tahmin edemezdim. Lakin Sean McVay ve öğrencileri şu iki haftada gerek hücumda gerekse savunmada güzel işler yapabileceklerini göstererek beklentileri aşmayı başardılar. Özellikle takımdan ayrılan isimlerin yerlerinin kolay kolay dolmayacağını düşünürken meğerse Rams yüklerinden kurtulmuş. Yine de koşuda ve hücum hattında birkaç sıkıntıları olması ilerleyen haftalarda başlarını ağrıtabilir ancak Sean McVay’in buna da bir çözüm bulacağını düşünüyorum.

11- New England Patriots, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7  

Yıllık 1.75 milyon dolara oynayan Cam Newton’dan daha çok para alan oyuncuların listesi: Colt McCoy (2,25 milyon dolar), Jeff Driskel (2,50 milyon dolar), Chase Daniel (4,35 milyon dolar)… Bu kadar paraya bile son derece canla başla oynayan Cam Newton’un özlediğimiz oyunu işte bu. Umarım performansından bir şey kaybetmez sezon sonuna kadar.

12- Dallas Cowboys, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15  

Hatalar zinciri ile başladığı maçı özellikle ikinci yarıda çok iyi oynayarak kazanan Dallas Cowboys, sezonun ilk galibiyetini uzun yıllar unutulmayacak bir şekilde almayı başardı. Lakin konuşulması gereken konuların başında bu takımın savunması geldiğini de belirtelim. Hele ki secondary’deki yetersizlik Rams maçından sonra bir kez daha ortaya çıktı. Sıradaki rakip doludizgin giden Seattle Seahawks olacak. Bakalım Cowboys bu oyununu bir sonraki maçta da gösterebilecek mi?

13- San Francisco 49ers, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12  

Zayıf rakibi New York Jets’i rahat geçmesine rağmen zaten sıkıntılı olan hücumdan Jimm Garoppolo ve Raheem Mostert’ın kaybı Kyle Shanahan’ın takımı olumsuz şekilde etkiledi. Ancak bu iki oyuncudan daha değerli olarak nitelendirebileceğimiz Nick Bosa’nın sezonu kapatması ise sadece 49ers için değil tüm NFL severler için kötü oldu.  Tüm bu eksikler ile birlikte 49ers’ı çok sıkıntılı bir sezon beklediğini de belirtelim. Ne kadar dayanabilecekler orası da Kyle Shanahan ve ekibine kalmış.

14- Las Vegas Raiders, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17  

John Gruden’in takımı sezona iki galibiyetle başlamasının dışında New Orleans Saints gibi bir savunmaya karşı gösterdiği hücum performansıyla beklentileri çok aştı. Yeni stadın uğuru mudur her neyse artık Raiders aldığı bu gazla sezon sonuna gider artık.

15- Tennessee Titans, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13  

Tennessee Titans sezona iki galibiyet ile başlamış olsa da belki de listenin bana en güven vermeyen takımların başında geliyor. İlk hafta Denver Broncos’a geçtiğimiz hafta da Jacksonville Jaguars’a karşı öne geçmelerine rağmen maçı koparamamaları ve son dakikalarda Stephen Gostkowski’nin alan golleriyle galibiyete ulaşmaları Titans gibi playoff takımına kesinlikle yakışmıyor. Anlaşılan o ki Mike Vrabel’in savunmasının oturması için birkaç hafta daha gerekecek ancak Clowney’nin bu savunmada daha çok rolü olması gerektiği de bilinen bir gerçek.

16- Chicago Bears, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16  

Mitch Trusbisky ile ikinci maçını da kazanan Chicago Bears, bir anda NFC Kuzey’de iddialı konuma geldi. Henüz ikinci hafta olmasına karşın alınan iki galibiyet Bears adına olumlu bir tablo oluştururken Trubisky’nin de iki maçta beş TD pası atması da kendisine bir özgüven getirmiş gibi gözüküyor. Ancak hala cep dışına çıkmayı pek tercih etmemesi ve yanlış pas opsiyonlarını kullanması Giants maçında olduğu gibi top kayıplarına neden oluyor. Yine de Trubisky adına fena olmayan bir başlangıç.

17- Indianapolis Colts, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21  

İlk haftaki Jacksonville Jaguars mağlubiyetinden sonra Minnesota Vikings karşısında rahat bir galibiyet alan Indianapolis Colts, savunmada gösterdiği performansla ön plana çıktı. Ancak takımın önemli parçalarından safety Malik Hooker’ın sezonu kapatması ise Colts savunması adına büyük bir kayıp oldu. Nitekim Hooker gibi sezonu kapatan Marlon Mack’in yerine Colts’a iş yükü artan çaylak Jonathan Taylor, Colts hücum hattının da büyük gayretleriyle 101 yard koşarak hücumda iyi iş çıkardı. Yine de Rivers’ın bu takımın hücumunda hazır böyle bir hücum hattı da varken daha çok söz sahibi olması gerektiği de bilinen bir gerçek.

18- Cleveland Browns, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22  

Nick Chubb ve Kareem Hunt ile koşu oyunlarının ne kadar kaliteli olduğunu gösteren Cleveland Browns, Chubb’ın iki; Hunt’ın da bir koşu TD’ı ile ilk galibiyetini elde etti. Bu durum aynı zamanda Baker Mayfield’ın da elini rahatlatan bir etmen olacak ki maç boyu rahat bir oyun ortaya koydu. Bu alanda Kevin Stefanski’nin hakkını teslim etmek gerekirken Browns’un bu koşu oyunlarının sürekliliğinin de başarısının sırrı olacağını belirtmek gerek.

19- Philadelphia Eagles, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18  

Doug Peterson’ın Philadelphia Eagles için ne kadar değerli bir isim olduğu hepimiz biliyoruz. Lakin Philadelphia taraftarlarından ve yönetiminden son derece yüksek kredisi olan tecrübeli çalıştırıcının sanki yavaş yavaş o kredileri tüketmeye başlamış gibi gözüküyor. Öte yandan Carson Wentz’te, neden Eagles’in ikinci turdan Jalen Hurts’un seçildiğinin cevabını verecek şekilde oynaması da Eagles’in düşüşünün nedenlerinden birisi.

20- Minnesota Vikings, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14  

26’ta 11 pas isabeti, 113 yard, 0 TD pası, üç interception ve 15,9 QB reytingi… Hayır, bu rakamlar alt seviye bir kolej oyun kurucusuna ait değil; direkt olarak daha yeni 66 milyon dolara kontrat uzatan Kirk Cousins’e ait. Indianapolis Colts karşısında son derece kötü bir performans ortaya koyan Cousins adeta takımın hücumda el freni oldu. Artık yavaş yavaş da olsa Vikins, 2021 Draftı’ndan bir oyun kurucu bakmaya başlamalı bence.

21- Houston Texans, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19  

Bu fikstürü kim hazırladıysa muhtemelen Houston Texans’a bir gıcığı falan vardır. İlk üç hafta sırasıyla Patrick Mahomes, Lamar Jackson ve Ben Roethlisberger’ı vermek ne demek. Resmen Texans’ın kuyusunu kazmaktan başka bir şey değil. Neyse az kaldı dayan Texans, haftaya Steelers’a da yenilir sonrasında biraz rahatlarsın.

21- Atlanta Falcons, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Artık Falcons için ne söylenir bilemiyorum. Bu kadar dominant oynayıp, rakibinde sana armağanlarıyla öne geçmesine rağmen skoru koruyamamak Dan Quinn’den başka kimseye yazmaz. Hele ki Quinn gibi savunma ağırlıklı bir koçun takımının bu kadar kötü bir savunmasının olması inanılır gibi değil. Falcons bu durumdan nasıl kurtulur; çözüm reçetesi nedir, bunlar cevaplanması çok zor sorular kırmızı siyahlı ekip için.

23- Los Angeles Chargers, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24  

Takımın geleceği olarak düşünülen Justin Herbert, sürpriz bir şekilde starter başladığı maçta güzel bir oyun ortaya koyarak beklentileri aşmayı başardı. Görünüşe göre Tyrod Taylor birkaç hafta daha olmayacak ve bu da Herbert’e kendisini kanıtlaması için iyi bir fırsat oldu. Elindeki kaliteli hücum oyuncularıyla iş yapması da pek bir olası.

24- Jacksonville Jaguars, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25  

Her ne kadar Jacksonville Jaguars için Clemson Tigers oyun kurucusu Trevor Lawrence’ın adı geçse de Jaguars yönetimi Gardner Minshew ile devam etme ihtimali mutlaka akıllarının bir köşesinde yer almalı. Sonuçta iki maçta altı TD pası atıp yüzde 75 pas isabeti ile oynaması kesinlikle kendisinden beklenen bir istatistik değildi. Neyse yine de bekleyip görelim Bay Bıyık’ın sezon sonuna kadar istikrar konusunda sıkıntı yaşayıp yaşamayacağını.

25- Denver Broncos, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20  

Güya Denver Broncos için 2020 yılı yeni bir başlangıç; bir çıkış yılı olacaktı. Ancak ne yazık ki sakatlık belası takımın üstüne bir yapıştı pir yapıştı. İlk önce Von Miller sezon başında sakatlanarak sezonu kapattı. Ardından Phillip Lindsay ilk maçtan kenara geldi. Tam artık yeter derken bu sefer Courtland Sutton çapraz bağlarını kopardı ve en son Steelers maçında Drew Lock omzundan sakatlandı, yaklaşık iki ila altı hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Bu kadar potansiyeli olan bir takım için bu kadar husumetler yaşanması gerçekten çok üzücü. Neyse ki kurtarıcı geldi: BLAKE BORTLES!

26- Miami Dolphins, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26  

Miami Dolphins’te artık Tua sesleri ciddi anlamda yükselmeye başladı. Normalde koç Flores’in amacı Tua’yı bir sezon kenarda oturtmaktı bir sezon. Ancak takımın artık Tua ihtiyacı her geçen dakika artıyor gibi. Onun dışında fazla çaylak bulundurmanın biraz dezavantajını yaşayan Dolphins’in toparlanması bu sezonda devam edeceği beli oldu.

27- Washington Football Team, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27  

Philadelphia Eagles karşısındaki oynadığı oyunla sezona galibiyetle ile başlayan Washington, aynı veya benzer oyunu Arizona Cardinals maçına taşıyamadı ve doğal olarak mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Takımın hücum gücünün sadece Terry McLaurin üzerinden şekillenmesi ciddi sorun teşkil ederken, takımda doğru düzgün birinci running back olmaması da ayrı bir durum.

28- New York Giants, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28  

Sezona büyük umutlarla başlayan Giants, ne yazık ki Chicago Bears karşısında Saquon Barkley’i sakatlığa kurban verdi. İlk yılında harikalar yaratan Barkley, gelecek yıllara damga vuracağının sinyallerini de vermişti. Ancak geçen seneki bilek sakatlığı kendisinin kısıtlı kullanımına sebep olurken şimdi de ön çapraz bağlarını koparak sezonu kapatmak durumunda kaldı. Tüm planlarını Barkley ve Jones’un üzerine yapan Giants’ı artık Daniel Jones tek başına taşımak zorunda.

29- Cincinnati Bengals, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30  

Cleveland Browns karşısında ilk touchdownlarını bulan Joe Burrow’un takıma adaptasyonu yükselen bir ivmeyle devam ediyor. Nitekim ligin çokta kötü olmayan receiver ekibine sahip olan Bengals’ın doğru düzgün bir hücum hattının olmaması da Burrow’un oyununu aşağı çeken etmenlerden ilki. Ayrıca hücum hattının yeterli seviyede olmaması koşu oyunlarından Joe Mixon ile istenilen verimin alınamaması da konuşulması gereken bir başka konu. Eğer line biraz daha sağlam olsaydı o zaman burada başka şeyler konuşuyor olabilirdik Bengals adına.

30- Detroit Lions, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29  

Green Bay Packers karşısında aldığı mağlubiyetten öte adeta havlu atmış gibi gözüken(Belki de boyladı) Detroit Lions bu sezonda bekleyenleri şaşırtmadı. Savunması patır patır dökülen Lions, daha ikinci haftadan ligin en kötü pas savunması istatistiğine sahip olan Matt Patricia’nın öğrencileri dibi boylamış durumda. Böyle ne kadar daha devam ederler belli değil ama uzaktan “rebuilding” kokuları gelmiyor değil. Her şeye hazırlıklı olmaz lazım.

31- Carolina Panthers, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31  

İlk hafta hücumda bir şeyler gösteren ancak savunmada son derece kötü olan Panthers, ikinci haftayla birlikte Christian McCaffrey’i sakatlığa kurban verdi ve eldeki avuçtaki bozukluğunu da kaybetti. McCaffrey’siz Panthers’ta pek keyif vermez artık.

32- New York Jets, Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32  

Herkes Sam Darnold’un receiver eksiğinden bahseder durumda. Fakat Sam Darnold’un bir receiver ihtiyacından daha çok bir head koça ihtiyacı var. Her geçen gün geriye giden Jets, artık hücumda neredeyse yok hükmünde sayılır hale geldi. Hele ki bu takım bu duruma Adam Gase gibi güya hücum koordinatörlüğünden gelmiş biriyle düşüyorsa vah vah. Jets’in sezonunun daha ikinci maçtan bittiğine inanlardanım. Artık birinci hedef komple koç ekibi değişikliği, ikinci hedef ise 2021 NFL Draftı.