Yeni NFL sezonunun ilk Pazar günü öncesinde Minnesota Vikings, yıldız running back’i Dalvin Cook ile yeni sözleşme konusunda anlaştı. Vikings’in Cook’a beş yıllığına 63 milyon dolar vereceği, bu miktarın 28 milyon dolarının garanti olacağını açıklandı.

Dalvin Cook’un 63 milyon doların 15.5 milyon dolarını imza parası olarak aldığı belirtilirken, bu rakam Vikings tarihinde quarterback olmayan bir oyuncuya verilen en büyük imza parası oldu.

Bu sezon çaylak sözleşmesinin son yılına girecek olan Dalvin Cook, yeni kontratı ile birlikte, yıllık 12.6 milyon dolar ile NFL’in en çok kazanan altıncı running back’i olmayı başardı.

Çaylak kontratının son senesini kendisini garanti altına almadan oynamak istemediği belirtilen Dalvin Cook, buna ragmen Vikings’in hazırlık kampına katılarak herkesi şaşırtmıştı. 25 yaşındaki oyuncu 2017 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçildiğinden Vikings’in as running back’iydi.

İlk iki sezonunda oldukça iyi maçlar çıkaran Dalvin Cook, bu yıllarda sürekli sakatlıklarla boğuşarak sezonları tamamlayamamıştı. Florida State çıkışlı oyuncu sağlıklı kaldığı ilk yıl olan 2019 sezonunda 1,135 yard koşup 13 touchdown koşusuna imza atmış ve Pro Bowl seçilmişti…

Dalvin Cook’un Vikings’in Türkiye saati ile Pazar akşamı 20.00’da başlayacak olan Green Bay Packers maçında takımının en büyük kozu olması bekleniyor…