Cleveland Browns’ın yıldız wide receiver’ı Odell Beckham Jr.’ın takımın Pazar günü Cincinnati Bengals’a karşı aldığı galibeyye diz çapraz bağları koptu. Pazartesi günü ise 27 yaşındaki oyuncunun 2020 sezonunu yedi maçın ardından sonlandırdığı açıklandı. Yıldız oyuncu bu sezon şu ana kadar 23 pas yakalama, 319 yard ve üç TD ile oynuyordu.

Beckham’ın sakatlığı, Browns’ın Pazar günü Bengals’a karşı oynadığı henüz ikinci oyunda geldi. Baker Mayfield’ın OBJ’ye attığı pas interception oldu. Beckham, interception’ı yapan Darius Phillips’i kovaladı ancak müdahale etmeye çalışırken yaptığı ters hareketi ona sezonu kapatacak bir sakatlığa mal oldu.

Browns head koçu Kevin Stefanski, Pazartesi günü Cleveland.com’a verdiği demeçte “Onun için inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradım. Sakatlıkların bu oyunun bir parçası olduğunu biliyorum ama bunu görmekten nefret ediyorum. Açıkçası, onun için çok hayal kırıklığına uğradım. Başka hiç kimse bu tür bir enerji getiremez. Ama rekabet edebilecek adamları bulmak bizim işimiz ve onları başarılı olabilecekleri noktalara yerleştireceğiz ve bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. Kolay değil. Bunu yapmak zorunda kalmak istemiyorum ve Odell için çok hayal kırıklığına uğradım ama bu canavarın doğası bu. Sakatlıklar bu şeyin bir parçası ve bu hiçbirimizin bundan hoşlanması gerektiği anlamına gelmez, ama bununla başa çıkmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Stefanski, zorluklardan birinin Beckham’ın antrenmana ve oyunlara getirdiği enerjiyi kopyalamak olacağını da sözlerine ekledi.

Beckham, New York’ta geçirdiği beş sezonun sadece birinde 16 maçın tamamın forma giyebilmişti. Geçen yıl Cleveland’daki ilk sezonunda ise sezonu tamamlamak için sakatlıklarla mücadele ettiğinde sahadaki yerini hep almıştı.

2016’dan beri Pro Bowl’a seçilemeyen Beckham, sezonun ortasında gelen beklenmedik sakatlık ile bu sezonki Pro Bowl umutlarını da rafa kaldırmış oldu.

Beckham’ın Cleveland’da sağlıklı kalması halinde bu yıldan sonra kontratında garanti parası olmayan geleceği hakkında da söylentiler dolaşıyor. Bununla birlikte, sakatlığı onu 2021’de de Cleveland’da tutabilir. Sakatlık garantisi, Browns’un, 2021 yılının üçüncü gününde sağlık kontrolünü geçemediği takdir, OBJ’yi takımdan kesemeyeceği anlamına geliyor.

Her ne kadar Cincinnati Bengals karşısında son saniyede gelen galibiyet Cleveland’da moralleri düzeltse de Odell’in takımdaki geleceği bir süredir belirsizliğini koruyordu. Cleveland’ın yıldız oyuncuyu takas etme ihtimali ise bu diz sakatlığı sonrasında en aza inmiş durumda…