Pazar gecesi Dallas Cowboys’un New York Giants’ı 37-34 yendiği maçın üçüncü çeyreğinde yaptığı dokuz yardlık bir koşu sırasında sakatlanan Dak Prescott sezonu kapattı. Sağ ayak bileği kırılan ve kemiği yerinden çıkan yıldız oyun kurucu, karşılaşma akşamında ameliyat olurken, operasyonun gayet başarılı geçtiği ancak iyileşmesinin dört ila altı ayı bulacağı belirtildi.

Geçirdiği iç burkan sakatlık sonrası Dak Prescott, saha kenarına getirilirken göz yaşlarını tutamazken, iki takımın oyuncularının da yaşadıkları şok yüzlerinden okunuyordu. Bu sezon beş maçta iki galibiyet ve üç mağlubiyet alan Dallas Cowboys’ta takımın performansından bağımsız olarak kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçiriyordu.

Başarılı oyun kurucusunun sakatlığı ile ilgili konuşan Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones, yaptığı açıklamada, “Bu genç adamı çok iyi tanıyorum. Bu genç yaşamışında karşılaştığı kişisel zorlukları ve üstünden geldiği sıkıntıları biliyorum. Mental ve duysal sertlik ve kararlılık bakımından kimsenin Dak Prescott kadar buna hazır olmadığı, kimsenin buna onun kadar iyi cevap verip iyileşemeyeceğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

“O dokunduğu herkes için bir ilham kaynağı. Tüm sevgimiz ve desteğimiz onunla. Takımın liderliğine ve takımımıza getirdiği hedefe geri döneceği konusunda hiçbir şüphemiz yok”

Jerry Jones dışında Cowboys’un yıldız running back’i Ezekiel Elliott da Dak’ın sakatlığı ile ilgili üzüntülerini dile getirirken, başarılı QB’nin kontrat yılında olmasına ilişkin olarak da “Umarım geri döndüğünden 500 milyon dolar alır. Bunu hakkediyor. O inanılmaz bir quarterback” açıklamasını yaptı.

2014 NFL Draftı’nın dördüncü turundan seçilen ve çaylak yılında henüz hazırlık maçlarında Tony Romo’nun sakatlığı sonrası bir anda kendisini ilk 11’de bulan Dak Prescott, şu ana kadar hiçbir maç kaçırmadan Dallas Cowboys’un as oyun kurucu görevini sürdüyordu.

Geçtiğimiz sezon 30 touchdown pası atarak kariyerinde önemli bir barajı aşan Dak Prescott, bu sezon da 151 pas isabetinde 1,856 yard ile lig lideri konumunda bulunuyordu. 27 yaşındaki oyuncu şu ana kadar beş maçta dokuz TD pası, üç TD koşusu ve dört interception ile oynamıştı.

Öte yandan Dak Prescott’ın yokluğunda sahaya çıkan tecrübeli quarterback Andy Dalton, Giants maçında takımını son saniyedeki alan golü ile maçı kazandıracak pozisyona taşıması, şimdilik Cowboys taraftarlarının yüreğini su serpmiş durumda. Dokuz sezon boyunca Cincinnati Bengals’ın as oyun kuruculuğunu yaptıktan sonra bu off-season’da Cowboys ile anlaşan Dalton, şimdiye kadar çoğu kişi tarafından ligin en iyi yedek quarterback’i olarak gösteriliyordu. ‘Red Rifle’ lakaplı deneyimli oyuncunun, Cowboys’u playoff’a taşıyıp taşıyamacağını hep birlikte göreceğiz…