2020 sezonunda oynadığı dört maçı da kaybeden ve henüz galibiyet ile tanışamayan Houston Texans, head koç Bill O’Brien’ın görevine son verdiğini açıkladı. O’Brien aynı zamanda takımın genel menajeriydi. Texans’ın sahibi McNair ailesi, yayınladığı açıklama ile geçici head koçluk görevine ise asistan head koç Romeo Crennel’in getirildiğini duyurdu.

Texans başkanı ve CEO’su Cal McNair açıklamasında, “Ailem ve tüm organizasyon adına, Bill O’Brien ve ailesine takımıza kattıkları için içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Bill’in liderliği altında organizasyonumuz ileri gitti, bize dört AFC Güney grup şampiyonluğu 52 galibiyet kazandırdı ve bizi birden fazla defa playoff’a götürdü.” ifadeleri yer aldı.

Bill O’Brien ise McNair ailesine kendisini head koçluğa getirdikleri için teşekkür ederken, takıma belli bir eşiği atlatamadığı için üzgün olduğunu dile getirdi…

“Günün sonunda bu bir iş. Gelmemiz gereken yere gelemedik… Bu takımı playoff’larda ileri götürmek konsunda başarısız olduğumuzu anlıyorum. Ancak benim ve ekibimin bu organizasyona hakkettiği her şeyi ve fazlasını verdiğini bilerek ayrılıyorum. Her gün buldunduğumuz yere gelmek için, şampiyonluk kazanabilecek bir program olmak için çok çok fazla çalıştık. Sadece başaramadık.”

Bill O’Brien, 2014 yılında iki sene Penn State’in head koçluğunu yaptıktan sonra Houston Texans’ın başına getirilmişti. Texans, tecrübeli head koç önderliğindeki yedi sezonda 52 galibiyet kazanmış, 48 kere de sahadan yenik ayrılmıştı. Texns bu süreçte dört defa AFC Güney grubunu lider bitirmişti.

Tarihinde hiçbir zaman AFC Finali göremeyen Texans geçtiğimiz sezon AFC yarı finalinde bu hedefine çok yaklaşmıştı. Ancak takım, 24-0 öne geçtiğimi maçı Kansas City Chiefs’e 51-31 kaybedince eleştiri okları Bill O’Brien’a sertçe yöneltimişti.

2019 yılında genel menajer Brian Gaine ile yollarını ayıran Texans, genel menajerlik yetkilerini Bill O’Brien’a vermiş, O’Brien da ilk iş olarak 2014 NFL Draftı birinci sıra seçimi Jadeveon Clowney’i takas ile Seattle Seahawks’a yollamıştı. 51 yaşındaki koç aynı gün iki ilk tur hakkı ve bir ikinci tur hakkını ise Miami Dolphins’e göndererek left tackle Laremy Tunsil ve wide receiver Kenny Stills’i kadrosuna katmıştı.

Bu yıl Ocak ayında ise, O’Brien takımın en önemli yıldızı WR DeAndre Hopkins’i bir ikinci tur seçim hakkı ve veteran running back David Johnson karşılığında Arizona Cardinals’a yollayınca oldukça eleştirilmişti.

Hopkins’in takımında gönderilişi sonucunda ligin ilk dört haftasında oyunu değiştirebilecek bir yıldızın eksikliği Houston Texans’ta ciddi bir biçimde hissedilmişti., Bu hafta sıkıntılarla boğuşan Minnesota Vikings’e karşı alınan mağlubiyet ise bardağı taşıran son damla oldu. O’Brien’ın yerine geçici olarak head koçluğa getirilen Romeo Crennel’in ise Texans’ta işleri rayına oturtup oturtamayacağını hep birlikte göreceğiz…