Üç maçtır üst üste farklı mağlubiyetler yaşayan ve hücumda bir varlık gösteremeyen Washington Football Team’de quarterback değişikliği geldi! Tecrübeli head koç Ron Rivera, takımın kötü gidişine dur demek için Dwayne Haskins’i yedeğe çekti ve Kyle Allen’ın bundan böyle as oyun kurucu olacağını açıkladı.

Kyle Allen’ın yedekliğini, bacağı kırıldıktan sonra bir buçuk yıldır sahalardan uzak kalan Alex Smith’in yapacağı açıklanırken, Haskins’in bundan böyle aktif maç kadrolarında yer almayacağı bildirildi. Haskins, 2019 NFL Draftı’nın 15. sırasından, franchise quarterback olması umuduyla draft edilmişti…

İki sezonluk kariyerinde 11 maça ilk 11’de çıkan Haskins, bu maçlarda gelecek adına hiç umut vermemişti. Üçüncü hafta Cleveland Browns karşısında üç interception atan Haskins, maç sonrası takımın kendisine inandığını dile getirmiş, Rivera’da yaptığı açıklamada ilk 11 formasının Haskins’te olduğunu söylemişti.

Bu hafta da Baltimore Ravens’a 31-17 yenilen Washington’da Haskins, ilk defa kariyerinde bir maçta 300 yard üstü pas atmış, 45 pas denemesi, 32 isabet, 314 yard pas ve 71.1 pas tamamlama yüzdesi ile bu alanlarda kariyerinin en iyi rakamlarını elde etmişti. Ancak iyi bir quarterback için ortalama olan bu rakamlar Haskins’in formasını koruması için yeterli olmadı.

23 yaşındaki oyuncu dört maçı toplamda 939 yard, dört TD pası ve üç interception ile tamamlamıştı. Ohio State’li oyuncu bir önceki sezonda da yedi maçta yedi TD pası ve yedi interception ile oynayıp, pek bir varlık gösterememişti.

Öte yandan Haskins’in yerine as oyun kurucu olan Kyle Allen, geride bıraktığımız iki sezon boyunca Carolina Panthers’ta Ron Rivera ile çalışmıştı. Rivera, yeni sezon öncesi Washington Football Team’in başına geçtiğinde Panthers’tan öğrencisi Kyle Allen’ı da takasla yanında getirmişti.

Carolina Panthers’ta iki sezon Cam Newton’ın yedekliğini yapan Kyle Allen, Newton’ın sakatlıklarla boğuştuğu dönemde 13 maça ilk 11’de çıkmış, bu maçlarda 19 TD pası, 15 interception ve maç başına 250.4 yard pas ile oynamıştı. Geçtiğimiz sezon, üçüncü haftadan itibaren Panthers’ın starter’ı olan Kyle Allen, dört hafta üst üste takımının sahadan zaferle ayrılmasını sağlamış, bu maçlarda yedi touchdown pası atıp, sıfır interception ile oynamıştı. O dönemde Panthers’ta geleceğin QB’si olması gerektiği konuşulan Kyle Allen’ın performansı sezonun ilerleyen haftalarında düşmüş ve Panthers üst üste altı maç kaybetmişti. Sezon bitince de Carolina head koçu Ron Rivera’nın işine son verilmişti.

24 yaşındaki Kyle Allen şimdi Carolina’da yaşananlara rağmen kendisine inanan ve yeni bir takımda, yeniden şans veren Ron Rivera’nın yüzünü kara çıkaramamaya çalışacak…